Beurspraatje 1 februari 2011

Door: Vincent

S&P 500


In tegenstelling tot onze verwachting (meest waarschijnlijke scenario op basis van de Croesusbascule) steeg de S&P 500 fors. Ons korte termijn scenario van een correctie mag dus voorlopig naar de prullenmand. Ons opgaande trendkanaal houdt stand en we gingen reeds tot boven de vorige top, dus waarschijnlijk zal de koers in de nabije toekomst gewoon verder stijgen. We deden er goed aan geen korte termijn tradingposities in te nemen en overwegen nu een long-trade. We houden jullie op de hoogte.

GOUD en ZILVER


Vandaag geen grote koersuitslagen in de goud- en zilverprijs. Hoewel we het slot nog moeten afwachten lijkt het erop dat de zilverprijs de oranje neergaande trendlijn doorbroken heeft. We zien veel elementen die voor steun zorgen. Ook op basis van de Croesusbascule is het waarschijnlijk dat we voor de korte termijn niet meer onder de lows van vorige week komen. Mogelijk gaan we morgen dus long.

EUR/AUD


De EUR/AUD loopt zoals verwacht: terwijl onze shortpositie rustig rente opbrengt blijft het neerwaartse trendkanaal intact. Een 23.6% retracement niveau werd vandaag doorbroken, wat voor verder neerwaarts potentieel zorgt. We houden onze shortpositie zeker aan.

EUR/USD


Zoals reeds eerder geschreven bestaat er een zekere correlatie tussen de EUR/USD en de S&P 500. Net zoals de S&P 500 steeg ook de EUR/USD vandaag onverwacht. We stegen tot boven de vorige top en concluderen dus dat ook hier ons korte termijn dalingsscenario naar de prullenmand kan. Waarschijnlijk stijgt de EUR/USD op de korte termijn rustig verder net zoals de S&P 500. Het 61.8% retracement niveau dat vandaag werd doorbroken effent alvast het pad voor een nog hogere top. We overwegen een long-trade en houden jullie hierover zeker op de hoogte.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 1 februari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Ann - 1 februari 2011 om 18:17

Met al dat fictief bijgedrukt geld dalen de beurzen simpelweg niet meer. Dit kan toch niet blijven duren!

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags