Beurspraatje 1 november 2010

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Voor wat betreft de S&P 500 lijkt het erop dat de bulls het gevecht aan het winnen zijn. In het kader van onze uitgebreide weekendanalyse zijn we vandaag dan ook long gegaan.
In de loop van deze week zullen we uiteraard het verdere verloop van de S&P 500 opvolgen en bespreken in onze beurspraatjes.

Vandaag gaan we het hebben over een andere markt: GOUD. De koers van dit edelmetaal is volgens ons rijp voor een verdere correctie.

Na het bereiken van nieuwe all-time-highs heeft de goudprijs een correctie ingezet. Na deze correctie is de prijs opnieuw beginnen te stijgen, maar deze vindt nu duidelijk weerstand op het 61.8% retracement niveau van de recente correctie. Ook de 61.8% extensielijn van het opgaande trendkanaal zorgt voor weerstand.

Volgens de Croesusbascule heeft de goudprijs nog maximaal enkele dagen stijgingsruimte, maar op basis van de koersvorming ga ik er vanuit dat de top vandaag geplaatst is en dat we de rest van de week kunnen dalen. Het minimale koersdoel is de rode opgaande trendlijn, maar waarschijnlijker is dat deze wordt doorbroken en dat de koers steun vindt op de bovenste lijn van het opgaande trendkanaal.

Een extra indicatie voor een daling is de negatieve divergentie in de RSI.

Na deze “gezonde” correctie zal de tijd hoogstwaarschijnlijk rijp zijn om longposities in te nemen voor de iets langere termijn.

Gepubliceerd: 1 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Vincent - 1 november 2010 om 21:40

De zilverprijs vertoont een sterke correlatie met de goudprijs. Ook in de hierin zien we indicaties voor een daling: http://yfrog.com/07zilverg .

Naast een “double top” (omkeerpatroon) zien we ook een enorme negatieve divergentie in de RSI.

De zilverprijs is de laatste weken wel “sterker” dan de goudprijs. Vandaar is zilver momenteel aangewezen voor longposities en goud voor shortposities.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags