Beurspraatje 11 november 2010

Door: Vincent

Onze weekvoorspelling voor een correctie/consolidatie in zowel GOUD als de S&P 500 blijft accuraat. We hebben vooralsnog weinig tot niets gemist door deze week aan de zijlijn te blijven staan. Het moment om terug “actief” te worden en een positie in te nemen komt nu wel dichterbij …

GOUD


Voor goud is het de vraag hoe ver we nog kunnen dalen alvorens opnieuw beginnen te stijgen. Onze voorspelling voor deze week was een consolidatie/correctie. Het blijkt tot nu toe vooral een consolidatie te worden en niet echt een correctie.

Idealieter dalen we nog tot op de blauwe opgaande extensielijn of de rode opgaande trendlijn. Deze daling zal dan wel liefst morgen moeten plaatsvinden. Vanaf begin volgende week neemt de kans op nog lagere bodems volgens de Croesusbascule namelijk af tot onder de 50%.

De negatieve divergentie in de RSI blijft in ieder geval wijzen op een daling.

In functie van het koersverloop morgen (bij voorkeur een vrij forse daling) beslissen we of we long gaan of (nog) niet.

S&P 500


Als we maandag onmiddelijk een shortpositie hadden ingenomen, zouden we nu op winst staan. Er werd echter beslist om niet tegen de trend in te gaan en instappunten voor longs af te wachten. The trend is immers vaak your friend …

Wanneer ik vandaag de S&P 500 analyseer, zie ik nog niet genoeg overtuigende signalen om al meteen long te gaan:

*De overbought situatie in de RSI is aan het afnemen, maar de stand blijft nog steeds vrij hoog. Dit beperkt in zekere zin de marge voor een nieuwe? stijgingsgolf. Anderzijds wijst een hoge stand in de RSI ook op een sterke bullmarkt, wat onze visie van een stijgende trend bevestigt.

*Prijsmatig is er nog ruimte voor een verdere daling. De rode opgaande trendlijn blijft een waarschijnlijk minimaal koersdoel.

*Volgens de Croesusbascule is er slechs +/- 25% (1 kans op 4) kans dat de correctie reeds afgerond is. Als we morgen nog een lagere bodem neerzetten stijgt deze kans naar een goede 30%. Pas begin volgende week wordt deze kans groter dan 50%.

Als we dit alles in acht nemen, is de conclusie dat er meer kans is dat we morgen een lagere bodem neerzetten dan dat we meteen opnieuw beginnen te stijgen. Op basis van het koersverloop van morgen (vrijdag) zullen wij tijdens het weekend de markt verder analyseren. Hoogstwaarschijnlijk zal de conclusie zijn dat er begin volgende week terug long gegaan kan worden.

VEEL SUCCES IEDEREEN!

Gepubliceerd: 11 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

2 reacties.

Reactie door Vincent - 12 november 2010 om 17:17

Zowel goud als de S&P 500 zijn vandaag gedaald zoals voorspeld. De overbought-druk is in beide markten fors afgenomen.
In goud zijn we vandaag reeds long gegaan.
Ook de S&P 500 bevindt zich momenteel rondom belangrijke steunniveaus. Toch wil ik de sluiting van de Amerikaanse markten afwachten alvorens een positie in te nemen. Waarschijnlijk zullen we maandag long gaan in de S&P 500.

Reactie door Geert Muylaert - 12 november 2010 om 17:21

Je mag een artikel over Twitter verwachten betreffende beursvoorspellingen.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags