Beurspraatje 15 november 2010

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Onze verwachtingen voor een verdere correctie in de goud- en zilverprijs en een consolidatie (“surplacen”) in de S&P 500 kwamen goed uit. Kan er nu long gegaan worden ? Of nog niet ?

GOUD

De goudprijs heeft de rode trendlijn nog (net) niet aangetikt. Er werd wel duidelijk een lagere bodem geplaatst. Volgens de Croesusbascule is dit met 60% waarschijnlijkheid de verwachte bodem (en dus het begin van een nieuwe stijgingsgolf). De kans op nog lagere bodems neemt nu met de dag af.

Als we dit alles in het achterhoofd houden, is het meest waarschijnlijke scenario dat we morgen een omkeerpatroon neerzetten (bijvoorbeeld een doji) om dan beginnen te stijgen. De RSI geeft de koers alvast voldoende stijgingspotentieel. Ik neem nog geen tradingpositie in.

ZILVER

Ook zilver is conform onze analyse nog wat verder gezakt. We naderen nu een belangrijk 61,8% retracement niveau. Dit niveau zal morgen waarschijnlijk verder getest worden alvorens terug de weg omhoog in te slaan zoals bij goud.

S&P 500

De S&P 500 blijft zoals verwacht nog wat “surplacen”. Het meest waarschijnlijke scenario is een nog iets verdere terugval naar de blauwe neergaande extensielijn.

Op basis van de Croesusbascule is de kans dat de bodem toch reeds geplaatst is gelijk aan ongeveer 50% (afhankelijk van de berekeningswijze). Als we morgen (dinsdag) nog een lagere bodem plaatsen, stijgt deze kans wel tot ongeveer 70% en zullen we dus zeker op de loer liggen om long te gaan.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 15 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags