Beurspraatje 16 februari 2011

Door: Vincent

S&P 500


De beursindices stegen vandaag nog verder. Alles blijft er echter op wijzen dat er op zeer korte termijn een correctie zal starten. De AEX (de index die we geshort hebben performde relatief zwak, onze stoploss is niet geraakt en we houden onze shortpositie zeker aan). Volgens de Croesusbascule is vandaag 16 februari een ideale “top-dag”. Verder blijven de vele discrepancies (RSI,…) bestaan, zitten we in een overbought situatie en bevinden we ons ter hoogte van een zeker niet onbelangrijk Fibonacci extensie niveau. Op het huidige koersniveau bevindt zich ook een significante top uit 2005. De tijd is dus meer dan rijp voor een correctieve daling. Hierna kunnen we terug geruime tijd rustig verder stijgen.

GOUD en ZILVER


Goud en zilver plaatsten vandaag nog een hogere top, zodat de stoploss in onze goud shortpositie aangetikt werd. De top die we eind vorige week of begin deze week verwachtten is dus later gekomen. De koersvorming van vandaag (doji) wijst erop dat de verwachte correctie tot begin volgende week waarschijnlijk nu alsnog zal starten. We wachten echter af tot de koers effectief gedaald en uitgebodemd is om dan long te gaan (in de richting van de LT trend).

EUR/AUD


Onze carry trade doet het prima. Zolang het dalende trendkanaal intact blijft houden we deze renderende lange termijn shortpositie aan.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 16 februari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags