Beurspraatje 16 november 2010

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Onze voorspelling voor een verdere consolidatie/correctie in zowel de S&P500 als in goud/zilver heeft zich voltrokken. De dalingen bleken echter wel forser te zijn dan verwacht. Zilver gedroeg zich het voorbeeldigst en sloot onveranderd.

Hebben we de bodem bereikt ? In dit artikel zoeken we het uit …

Algemene opmerking: Na een correctie lijkt kopen heel aanlokkelijk. We moeten echter zeer alert zijn om geen vallend mes te vangen.

S&P 500

Vandaag is de S&P 500 opnieuw fors gedaald. Er zijn twee belangrijke steunniveaus doorbroken: een opgaande trendlijn en een nergaande extensielijn.

De koers vindt steun op een belangrijk 23.6% Fibonacci retracement niveau. Dit prijsniveau is in het verleden reeds vaak belangrijk gebleken (als omkeerniveau) voor de S&P 500. Zelfs als we teruggaan tot in het jaar 2005. De kans dat de bodem vandaag bereikt is bedraagt volgens de Croesusbascule rond de 70%. Als we morgen nog lager gaan stijgt deze kans naar achteraan in de 70%.

Mijn strategie is om alleszinds eerst het koersverloop van morgen (woensdag) af te wachten alvorens een tradingpositie in te nemen. Idealiter zien we een omkeerpatroon waarbij het 23.6% retracement niveau stand houdt. Dit is dan een ideale set-up voor een longpositie.

GOUD


In de goudgrafiek heb ik enkele nieuwe trendlijnen en nieuwe Fibonacci retracement levels toegevoegd.

Na de – opnieuw – forse daling van vandaag vindt de prijs steun op het volgende cluster steunniveaus:
*2 rode opgaande trendlijnen
*een 23.6% Fibonacci retracement niveau

De kans dat we vanaf hier opnieuw opveren begint nu vrij groot te worden. Volgens de Croesusbascule is er slechts 24% kans dat we de komende dagen nog onder de bodem van vandaag komen.

We mogen echter niet volledig uitsluiten dat er morgen nog een lagere bodem wordt geplaatst. Een verdere daling richting de groene opgaande trendlijn en de bovenste goudgele lijn van het opgaand trendkanaal blijft mogelijk. Verder kan ook de negatieve divergentie in de RSI voor neerwaartse druk blijven zorgen.

ZILVER

Ook in zilver is op basis van de Croesusbascule een omkeer nu zeer waarschijnlijk.

In tegenstelling tot goud zien we bij zilver vandaag een nagenoeg perfecte “DOJI” (openingskoers=slotkoers). Dit is, zeker gezien de recente correctie, een duidelijk omkeerpatroon.

Deze doji, in combinatie met de Croesusbascule, een opgaande steunlijn die stand houdt en een Fibonacci 61.8% retracement niveau is voor mij voldoende om speculatief long te gaan. Stoploss: 24.50. In onze rubriek “Niet tevreden ? Geld kwijt !” wordt er hiervoor straks een concreet signaal gegeven.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 16 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Louise - 16 november 2010 om 22:58

Mooie afbeelding! De zilverprijs heeft hopelijk dus een zachte landing gemaakt vandaag 😉

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags