Beurspraatje 17 november 2010

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Onze analyse van gisterenavond bleek uiterst accuraat. Goud en de S&P 500 bodemden uit (zonder een nieuwe low neer te zetten, wat wij ook aangaven als meest waarschijnlijke scenario). Zilver was zoals verwacht het sterkst en ging vandaag reeds tot boven de hoogste koers van gisteren.

S&P 500

Het gisteren als belangrijk gemarkeerde 23.6% Fibonacci retracement niveau heeft inderdaad voor steun gezorgd. Er werd vandaag een perfecte DOJI neergezet. Dit wijst op een omkeer in het koersverloop van dalend naar stijgend. Volgens de Croesusbascule is de kans op nog een lagere bodem nog maar slechts ongeveer 25%. We kunnen terug beginnen te stijgen richting midden/eind volgende week.

De tijd lijkt dus rijp om een speculatieve longpositie in te nemen. Zelf ga ik dit niet rechstreeks in de S&P 500 doen, maar wel in de AEX (deze volgt zoals bijna alle beursindices in grote lijnen de S&P 500). In de AEX krijgen we nog een extra aanwijzing voor een trendomkeer: het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (moving average) zorgt voor weerstand. Zie volgende grafiek:? http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$AEX&p=D&b=5&g=0&id=p56361523785.

GOUD

Het gisteren besproken cluster aan mogelijke steunniveaus zorgt voor steun. We kunnen vanaf morgen dus verder omhoog. Volgens de Croesusbascule kan er gestegen worden tot begin volgende week.

ZILVER


De koersvorming van zilver was zoals verwacht sterker dan die van goud. We kunnen de komende dagen verder omhoog.

We houden onze longpositie dus aan.

VEEL SUCCES IEDEREEN!

Gepubliceerd: 17 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags