Beurspraatje 18 november 2010

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Zoals gisteren voorspeld zijn de S&P 500, goud en zilver vandaag overduidelijk de weg omhoog ingeslagen. De longposities die deze week werden ingenomen staan op winst. Nu komt het erop aan om de meest waarschijnlijke koersdoelen en omkeerpunten te bepalen zodat er doordacht winst genomen kan worden. Voorlopig lijkt er nog voldoende opwaarts potentieel.

S&P 500

Op basis van de Croesusbascule zal de “S&P 500 bal” nog tot eind volgende week in het kamp van de bulls blijven liggen. Een retest van de vorige high als koersdoel lijkt dan ook aannemelijk.

Voorlopig is er alvast geen enkele reden om reeds winst te nemen op onze longpositie. Op basis van de Croesusbascule is er slechts 10% kans dat de verwachte top deze week reeds geplaatst wordt. Ook de klassieke technische analyse geeft geen overtuigende verkoopsignalen.

GOUD

Goud kan de komende dagen nog wat stijgen, maar vanaf begin volgende week worden we zeer alert voor de start van een nieuwe dalingsgolf. Een koersdoel van veel meer dan USD 1385 (61.8% retracement) lijkt mij niet waarschijnlijk.

ZILVER

Zilver blijft sterker dan goud. Ook hier verwacht ik begin volgende week echter een tussentijdse top.

Koersdoel: de zone rond USD 27.65. Daar ligt namelijk een cluster van belangrijke Fibonacci levels (2 retracement niveaus + 1 extensieniveau).

Veel succes !

Gepubliceerd: 18 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

2 reacties.

Reactie door Louise - 18 november 2010 om 22:41

IN goud is er dus een head and shoulder patroon in de maak ?

Reactie door Vincent - 18 november 2010 om 22:42

Daar lijkt het op. Mede daardoor verwacht ik na de nog af te ronden stijging een wat grotere correctie.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags