Beurspraatje 20 januari 2011

Door: Vincent

S&P 500


Gisteren zagen we de grootste daling sinds november vorig jaar. Dat maakt het waarschijnlijk dat een daling voor de wat langere termijn (minstens enkele weken) gestart is. Vandaag zagen we eerst een continuatie van de daling, maar naar het einde van de handelsdag was veel hiervan reeds goedgemaakt.

Als de daling zich verderzet, schept dit mooie kansen om (lange termijn) longposities in te nemen.

Voorlopig nemen we geen korte termijn trades in op de S&P 500.

GOUD en ZILVER


De edele metalen zijn vandaag neerwaarts uitgebroken. Hiermee vervalt onze korte termijn verwachting voor een stijging. Op basis van de Croesusbascule is het waarschijnlijkste scenario nu dat de daling zich de rest van de maand verderzet. Vooral in de goudgrafiek zien we dat de prijs vandaag neerwaarts uit een triangle-patroon is uitgebroken. Het reeds eerder besproken head & shoulders patroon in de goudprijs blijkt voor serieuze neerwaartse druk op de prijs te zorgen.

Short gaan lijkt nu aan te raden. We wachten het verdere koersverloop af en nemen mogelijk morgen een positie in.

EUR/AUD


In tegenstelling tot onze verwachting steeg de EUR/AUD vandaag fors. Toch verwacht ik dat de top vandaag bereikt is. Ter hoogte van de top van vandaag bevinden er zich namelijk een neergaande trendlijn, een Fibonacci retracement niveau en een Fibonacci extensie niveau. We blijven uiteraard voorzichtig, maar als we morgen een omkeerpatroon zien, zullen we zeker overwegen om opnieuw short in te stappen.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 20 januari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Vincent - 22 januari 2011 om 16:51

De EUR/AUD is gisteren toch nog opwaarts uitgebroken.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags