Beurspraatje 20 oktober 2010

Door: Vincent

In het Beurspraatje van vandaag gaan we het hebben over de koers van het edelmetaal goud. Na de forse daling van gisteren dringen er zich vragen op zoals “is het over and out met de goudhausse ?”, “hoever kan goud nog dalen ?” en “wanneer is goud technisch koopwaardig ?”

Eerst en vooral gaan we echter eens terugblikken op het Beurspraatje van gisteren. Door de forse daling van de Amerikaanse markten gisteren leek het erop dat het “rode” scenario in werking was getreden. Vandaag zien we echter een fors herstel zodat het “blauwe” scenario ook mogelijk blijft. Bij nieuwe highs ben ik nog steeds bereid om short te gaan (na confirmatie dat een daling is ingezet). Als we onmiddelijk een daling inzetten wacht ik af om long te gaan (nadat er zich een bodem heeft gevormd).

Hieronder een grafiek van de goudprijs:

Zoals vaak heeft de goudprijs gisteren steun gevonden op een Fibonacci retracement niveau. Door de kracht van de daling bevindt de koers zich echter terug in de range tussen het opgaande trendkanaal en het 61,8% extensieniveau hiervan. Dit laat een verdere daling zoals geschetst met de blauwe pijlen vermoeden.

In de RSI is een overduidelijke negatieve divergentie zichtbaar. Ook dit wijst op dalende koersen de komende dagen.

De Croesusbascule geeft aan dat de goudprijs nog enkele dagen dalingsruimte heeft.

Het mag echter wel duidelijk zijn dat het er voor goud zeer goed uitziet voor de langere termijn ! Zowel op basis van technische analyse (hogere toppen en hogere bodems, nieuwe all time highs, opgaand trendkanaal, …) als fundamentele analyse. De korte daling die ik verwacht kan een geschikt moment zijn om lange termijn LONG posities op te bouwen. Voor de langere termijn blijft de Croesusbascule positief voor goud.

Offensieve traders kunnen op de verwachte daling inspelen door nu short te gaan. Ik zou dan wel aanraden om de positie ten laatste begin volgende week af te sluiten (vanaf dan wordt de Croesusbascule weer positiever).

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 20 oktober 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags