Beurspraatje 21 oktober 2010

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Er is vandaag weer veel te vertellen over de S&P 500, het goud en het valutapaar EUR/AUD … ! Bij deze laatste zitten wij reeds in de markt (en staan we op winst), en bij de twee anderen beginnen er zich nu ook mooie trading setups te vormen.

1) EUR/AUD

In onze rubriek “Niet tevreden ? Geld kwijt !” zijn wij recent long gegaan op de EUR/AUD. Vandaag had onze positie de wind in de rug. Er zijn verschillende belangrijke weerstandsniveaus doorbroken: 2 trendlijnen en een 61,8% extensieniveau. De blauwe pijlen in onderstaande grafiek geven een indicatie van het verdere stijgingspotentieel.

Volgens de Croesusbascule is er minder dan 40% kans dat de top die wij verwachten zal geplaatst worden v??r volgende week vrijdag. Ook tijdsmatig is er dus nog voldoende ruimte om verder te stijgen.

2) S&P 500

Vandaag is het eerder besproken 61,8% extensieniveau bereikt. We zien ook duidelijk dat de markt op dit niveau veel weerstand ondervindt. Zoals eerder aangekondigd is dit voor mij een signaal om short te gaan. Morgenvroeg ga ik een turbo short aankopen. Deze trade zal ook opgenomen worden in de reeks “Niet tevreden ? Geld kwijt !”.

3) GOUD

Ook de goudprijs gedraagt zich volgens mijn verwachtingen en is dus vandaag verder gedaald. De bodem komt nu wel in zicht. Bij voorkeur zetten we morgen of maandag een bodem neer zoals geschetst met de blauwe pijl in onderstaande grafiek. Dat is dan een prachtig instapmoment voor nieuwe longs.

Ook de Croesusbascule verwacht eerstedaags een bodem.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 21 oktober 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

4 reacties.

Reactie door Louise - 21 oktober 2010 om 20:52

Ik werk met futures en zit bij deze short op de S&P’s… en nu dus dalen maar!

Reactie door Vincent - 21 oktober 2010 om 20:54

Omstreeks 17u30 wou ik zelf ook mijn order ingeven, maar dankzij de stiptheid van het Belgische openbaar vervoer was ik enkele seconden te laat !
(turbo’s worden verhandeld van 9u05 tot 17u30)

Reactie door Louise - 23 oktober 2010 om 13:50

Komt er in het weekend ook een beurspraatje ?

Reactie door Vincent - 23 oktober 2010 om 13:51

Jazeker! Elk weekend verschijnt er een vooruitblik op de volgende week.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags