Beurspraatje 24 november 2010

Door: Vincent

In de goud- en zilverprijs was er vandaag weinig tot niets te beleven. De S&P 500 daarintegen lijkt zoals verwacht op weg? om de vorige high te hertesten.

S&P 500


Na de forse daling van gisteren gaven we aan dat het waarschijnlijkste scenario bleef dat we deze week toch nog een hogere top zouden plaatsen. Vandaag steeg de koers fors. Onze analyse blijft dat we deze week nog (iets) hoger gaan dan de vorige top.

GOUD en ZILVER


De goud- en zilvergrafiek werden vandaag uitgebreid onder de loupe genomen. In beide grafieken heb ik enkele trendlijnen toegevoegd die de komende tijd waarschijnlijk een rol zullen spelen.

Sinds het voorbije weekend verwachten we een correctie in goud en zilver. Deze lijkt nu stilaan op gang te komen. Op basis van onderstaande factoren zijn wij voldoende overtuigd om een shortpositie op de zilverprijs in te nemen. Ook goud zal waarschijnlijk dalen, maar lijkt ons minder interessant om op te traden.

*Zilver ondervindt weerstand in de eerder genoemde zone rond 27.70 USD. Hier ligt: een 61.8% retracement niveau, een 23.6% retracement niveau, een all-time high koers op COB niveau en een 261.8% extensieniveau
*Volgens de Croesusbascule is de kans kleiner dan 1 op 4 dat we op korte termijn nog boven de top van gisteren gaan
*Negatieve divergentie in de RSI.

Ook goud bevindt zich rond belangrijke weerstandniveaus en vormt zelfs een Head & Shoulders patroon.

Op basis van al het bovenstaande weliswaar in combinatie met de lange termijn uptrend in de edelmetalen verwachten wij op korte termijn een correctie van minstens enkele percenten.

Veel succes iedereen!

Gepubliceerd: 24 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Vincent - 26 november 2010 om 21:29

Gisteren verscheen er geen Beurspraatje vanwege Thanksgiving in de USA. De S&P 500 was gesloten (m.u.v. beperkte handel in de futures) en goud/zilver bewoog de ganse dag in een zeer smalle trading range.

Vandaag daalt zilver net zoals goud vrij fors, wat goed nieuws is voor onze tradingpositie.

Onze vooruitblik op volgende week verschijnt morgen.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags