Beurspraatje 25 januari 2011

Door: Vincent

S&P 500


De S&P 500 viel vandaag licht terug, maar de koers houdt stand boven de mediaanlijn van het opgaand trendkanaal. Ik blijf uitgaan van een hertest van de vorige top alvorens we beginnen te dalen.

GOUD en ZILVER


Goud en zilver daalden vandaag, maar herstelden naar het einde van de dag toe. Vooral in de goudprijs zien we dat Fibonacci niveaus de koers ondersteunen. Ook de candlestick formaties van vandaag zouden kunnen wijzen op bodemvorming. Op basis van de Croesusbascule is er voor de edelmetalen echter nog enkele dagen dalingsruimte.

We houden onze shortpositie in het goud aan.

EUR/AUD

Zoals verwacht was de tijd nog niet rijp om opnieuw de weg naar beneden in te slaan. Het scenario waar ik van uitga is dat we nog verder stijgen en een top vormen ter hoogte van de rode neergaande trendlijn en het 38.2% Fibonacci retracement niveau. Van zodra de oranje opgaande trendlijn doorbroken wordt, hebben we bevestiging dat een nieuwe dalingsgolf gestart is. Mijn verwachting voor eerst nog hogere koersen wordt gesterkt door de EUR/USD waar ik ook de komende dagen nog een lichte stijging verwacht. Als er zich een interessante setup vormt in de EUR/USD zal ook dit valutapaar opgenomen worden in de Beurspraatjes.

Voor de EUR/AUD blijven we op de loer liggen voor een short (carry) trade.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 25 januari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Louise - 26 januari 2011 om 13:57

Goud blijft het idd moeilijk hebben om te stijgen. EURAUD vrijwel onveranderd en bij SPX idd hertest van vorige top 🙂

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags