Beurspraatje 27 januari 2011

Door: Vincent

S&P 500


De S&P 500 houdt zich voorlopig nog sterk, maar de fut lijkt eruit te zijn. Voor de korte termijn verwachten we dat de lang verwachte correctie kan starten. In eerste instantie tot op de bodemlijn van het blauwe trendkanaal dat u ziet op bovenstaande grafiek. We wachten op confirmatie alvorens te handelen.

GOUD en ZILVER


Na de felle stijging op het einde van de sessie gisteren, daalden we vandaag opnieuw (in het zilver zagen we eerder een doji, wat wijst op een tussentijdse top conform onze andere analyses). Het valt op dat zilver sterker blijft dan goud. In de goudprijs hield de oranje neergaande trendlijn (dynamische stoploss voor onze shortpositie) stand. In de zilverprijs zorgde een 61.8% extensielijn voor weerstand. Het meest waarschijnlijke scenario blijft dat we nog dalen tot onder de low van deze week (zeker bij goud). Bij voorkeur wordt deze low begin volgende week geplaatst. Hierna kan een nieuwe korte termijn stijgingsgolf starten.

EUR/AUD


Hier kan ik mijn analyse van gisteren herhalen:

Zoals verwacht stegen we vandaag verder. Koersdoel blijf de rode neergaande trendlijn en het 38.2% Fibonacci retracement niveau. De bedoeling blijft om na het bereiken van dat koersdoel short te gaan.

Dit koersdoel kan nu op zeer korte termijn bereikt worden.

EUR/USD


Vanmorgen gingen we short (de opgaande trendlijn was op dat ogenblik neerwaarts doorbroken), maar ik moet eerlijk bekennen dat dit eigenlijk een beetje voorbarig was. Het is altijd beter om te wachten tot een candle afgerond is alvorens conclusies te trekken. Toch blijf ik achter de trade staan op basis van de volgende aanwijzingen:

-Onderste opgaande trendlijn van het blauwe trendkanaal zorgt voor weerstand
-61.8% Fibonacci retracement niveau zorgt voor weerstand
-Croesusbascule
-Historische toppen/bodems zorgen voor een weerstandszone rond 1.375 (zone waarin high van vandaag ligt)
-Driehoekspatroon: de koers moet op zeer korte termijn richting kiezen

Er is ook een zekere correlatie tussen de EUR/USD en de beursindexen. We achten het waarschijnlijk dat er op korte termijn een daling in de beursindices op gang komt. Dit is een extra aanwijzing voor onze visie.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 27 januari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

8 reacties.

Reactie door Vincent - 27 januari 2011 om 17:29

Net na publicatie van dit artikel heeft goud z’n weg naar beneden verder gezet. Het eerder genoemde koersdoel van 1315 (low van oktober 2010) komt daarmee nu wel heel duidelijk in zicht. Mogelijk nemen we morgen(vroeg) winst en stappen we misschien zelfs meteen long in de markt.

Reactie door Vincent - 27 januari 2011 om 17:36

Wat we zien in de goudprijs bewijst dat de Croesusbascule werkt: ondanks de spike naar boven gisteren bleef het waarschijnlijkste scenario dat we nog onder de weekbodem zouden komen. Dat is nu gebeurd. Om waarschijnlijkheden te voorspellen is de Croesusbascule dus een goede tool. Om er ook consistent winstgevend mee te handelen is echter meer nodig (cfr. de resultaten van Niet tevreden ? Geld kwijt.)
Veel verlieslatende trades zouden kunnen worden voorkomen door tijdig de stoploss naar breakeven te verplaatsen. Bij turbo’s is dit echter niet mogelijk omdat ze enkel tijdens de openingsuren van Euronext Amsterdam verhandelbaar zijn. Frank Declerck merkte dit een tijd terug terecht op. Ook het feit dat het beperkte aanbod aan turbo’s de resultaten vervormt (je bent afhankelijk van het aanbod van de market makers) zou omzeild moeten kunnen worden.
Ik overweeg om over te stappen naar CFD’s. Het enige nadeel daarvan is dat de financieringskosten blijkbaar hoger liggen dan bij turbo’s. Ik hou jullie hierover zeker verder op de hoogte.

Reactie door Louise - 27 januari 2011 om 17:39

In een competitieve omgeving als financiele markten is een maximum aan vrijheid inderdaad een van je belangrijkste ‘ wapens ‘. Je ‘onderwerpen’ aan MM’s is dan inderdaad gevaarlijk. Bekijk en vergelijk zeker eens het aanbod aan future en cfd brokers.

Reactie door Vincent - 27 januari 2011 om 21:20

Ondertussen is ons koersdoel in de goudprijs royaal bereikt. Morgenvroeg kan er dus winst genomen worden. Vanaf volgende week liggen we op de loer om long te gaan.

Reactie door Vincent - 28 januari 2011 om 11:10

In het goud hebben we winst genomen.
In de EUR/AUD is ons koersdoel bijna bereikt. Bedoeling blijft om eerstedaags short te gaan.
In de EUR/USD lijkt de top zoals verwacht gisteren geplaatst, we houden onze shortpositie aan.
In de SPX futures zit zeer weinig fut (momenteel status quo) en ik blijf er van uitgaan dat een daling weldra op gang zal komen.

Reactie door Louise - 28 januari 2011 om 16:21

De S&P inderdaad omlaag …

Reactie door Vincent - 28 januari 2011 om 16:45

Jep en de EUR/USD gaat ook in de goede richting. Ook de EUR/AUD is neerwaarts uitgebroken. Tijd dus om short te gaan. Ik doe dit nu meteen, want aangezien de Australische handel van volgende maandag plaatsvindt tijdens de Europese nacht kan er tussen het slot van vandaag en de opening van Euronext Amsterdam maandag al veel gebeurd zijn.

Reactie door Vincent - 28 januari 2011 om 21:22

Na eerst een nieuwe low te hebben neergezet zijn goud en zilver naar het einde van de handel fors beginnen te stijgen. Waarschijnlijk volgt er een correctie die kansen biedt om long in te stappen. De EUR/USD, EUR/AUD en S&P 500 dalen alledrie zoals verwacht.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags