Beurspraatje 29 november

Door: Vincent

Afgelopen weekend schetsten we 2 mogelijke scenario’s voor de S&P 500. Na de forse daling van vandaag is het minst waarschijnlijke scenario (deze week uitbodemen alvorens opnieuw te stijgen) nu veel waarschijnlijker geworden.

Goud en zilver stegen vandaag. Toch blijven we nog steeds een verdere correctie verwachten. Morgen willen we hiervan wel confirmatie zien, anders sluiten we onze shortpositie.

S&P 500


Afgelopen weekend noemden we 2 mogelijke scenario’s voor de S&P 500:

A) We dalen deze week tot (net) onder de bodem van 23 november. Van hieruit kan dan een nieuwe opwaartse beweging starten. Deze zone werd reeds meermaals genoemd als belangrijk steunniveau.

B) We zetten begin deze week nog een top neer boven de top van 18 november. Vervolgens dalen we de rest van de week om daarna een opwaartse beweging te starten.

We zijn vandaag reeds gedaald tot onder de bodem van 23 november. Scenario A wordt dus waarschijnlijker.

Het is nu afwachten of we de rest van de week fors blijven dalen of eerder uitbodemen (“surplacen”). Afwachten om long te gaan blijft volgens ons de beste strategie.

GOUD


Afgelopen weekend noemden we de volgende aanwijzingen voor een correctie in de goudprijs:

*De RSI vertoont een afname van het stijgingsmomentum en een negatieve divergentie
*De Croesusbascule wijst op een daling tot eind deze week
*Er heeft zich zoals verwacht een Head & Shoulders patroon gevormd.

De dalingstrendlijn vanaf de all time high is intact gebleven en de bovengenoemde aanwijzingen voor een correctie blijven onverminderd gelden. Het enige wat er eventueel op kan wijzen dat de correctie reeds afgerond is zijn de candlestick formaties van vrijdag en vandaag.

ZILVER


Ook in de zilverprijs blijft de dalingstrendlijn vanaf de high intact. Dankzij deze lijn “moet” de zilverprijs morgen bevestigen of de daling afgerond is of blijft voortduren. Moesten we morgen stijgen, zou de dalende trendlijn namelijk opwaarts doorbroken worden.

Net zoals bij goud verwacht ik bij zilver eerstedaags nog een lagere bodem met als koersdoel de rode opgaande trendlijn. Hierna kan de lange termijn uptrend dan vervolgd worden.

Gepubliceerd: 29 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

6 reacties.

Reactie door debby - 29 november 2010 om 20:19

Vincent, zelf verwacht ik een verdere correctie tot 1150-1120.

Reactie door debby - 29 november 2010 om 20:28

Voor de s&p 500 toch 😉

Reactie door Vincent - 29 november 2010 om 22:25

Sinds ik dit artikel gepubliceerd heb is de S&P 500 reeds fors hersteld en is deze uiteindelijk vrijwel onveranderd gesloten.
Hierdoor wordt het scenario van bodemvorming (zonder een daling tot ver onder de bodem van 23 november) gevolgd door een opwaartse uitbraak dus het waarschijnlijkst.

Reactie door Vincent - 29 november 2010 om 22:30

Debby,
De Croesusbascule geeft de S&P 500 tijdsmatig nog genoeg ruimte om zover te dalen, maar vandaag vond de koers opnieuw duidelijk steun op het reeds vaker genoemde 23.6% retracement niveau (donkerblauwe horizontale lijn op de grafiek). Op basis hiervan ga ik eerder uit van een consolidatie waarbij dit steunniveau standhoudt en daarna een forse stijging (voor de LT wijzen zowel de Croesusbascule en klassieke TA naar boven 🙂 ).

Reactie door debby - 29 november 2010 om 23:09

De koers heeft de MA 50 geraakt (daggrafiek) en ik denk dat hij erdoor gaat als ik naar de candles kijk.

Reactie door Vincent - 30 november 2010 om 17:39

Klopt, maar ik denk dat die MA eerder voor steun gaat zorgen (zoals gisteren en vandaag reeds het geval was). Ik ga zo dadelijk aan mijn Beurspraatje beginnen waarin ik zal wijzen op een driehoekspatroon dat zich nu in de S&P 500 aan het vormen is. Deze week verwacht ik een opwaartse uitbraak.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags