Beurspraatje 3 februari 2011

Door: Vincent

S&P 500


Sinds gisteren zitten we long op de S&P 500 (via een turbo op de DJIA weliswaar). Vandaag gingen we eerst wat lager, om daarna terug te stijgen naar ongeveer de openingskoers. Als dynamische stoploss voor onze longpositie gebruiken we de mediaanlijn van het opgaande trendkanaal (op slotbasis).

GOUD en ZILVER


Nadat de zilverprijs dinsdag opwaarts uitbrak gingen we gisterenochtend long. We blijven verwachten dat de stijging zich doorzet en dat ook goud eerstedaags opwaarts uitbreekt.

EUR/AUD


De EUR/AUD daalde vandaag fors. Fundamenteel kan dit verklaard worden door zeer positieve Australische macro-economische cijfers (handelsbalans en woningmarkt) en het feit dat Jean-Claude Trichet vandaag duidelijk maakte dat hij niet van plan is de rente op korte termijn te verhogen. Dat eerste is zeer positief (we zitten long een gezonde economie met positieve handelsbalans) en de opmerkingen van Trichet zijn vooral interessant voor het “carry-trade” aspect van onze shortpositie. We houden deze dus zeker aan. Technisch hebben we voorlopig ook weinig te vrezen, de downtrend blijft probleemloos intact.

EUR/USD


De EUR/USD daalde vandaag. We zien echter dat de onderste Fibonaccilijn van ons trendkanaal dienst doet als steun. We handhaven onze visie dat dit valutapaar op korte termijn verder kan stijgen, samen met de S&P 500.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 3 februari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

7 reacties.

Reactie door Leo Martin - 3 februari 2011 om 18:09

Interessant stuk over de Australische dollar. Ligt de rente op een turbo vast?

Reactie door Vincent - 3 februari 2011 om 18:11

Neen, deze varieert van dag tot dag op basis van wat de overnight rentetarieven doen.

Voor de EUR/AUD turbo heb ik al enkele dagen bijgehouden hoeveel de financieringsopbrengsten zijn. Opgelet: dit zijn de renteverschillen voor het hefboomeffec t!!!

1-Feb 2-Feb 3-Feb
1.54000% 1.63000% 2.00000%

Reactie door Vincent - 3 februari 2011 om 18:23

Wat voor een extreem volatiele markt is goud toch 🙂 … Ik schreef een halfuurtje geleden dat de goudprijs waarschijnlijk eerstedaags opwaarts zou uitbreken en ondertussen is dat ook gebeurd … Ook zilver omhoog. We zaten al long, dus let your profits run zou ik zeggen !

Reactie door Louise - 3 februari 2011 om 18:26

Mooie tekening bovenaan dit artikel

Reactie door SandyVB - 4 februari 2011 om 14:13

Hoi, ik kwam deze post tegen door in Google te zoeken naar info over AUD en turbos. Ik beleg sinds 2009 elke maand een bedrag in aud door turbo’s te kopen. Ik neem de lagere hefbomen en ben nog nooit uitgestopt! Bij een correctie is het soms ff schrikken maar voorlopig blijf ik toch van plan nog enkele jaartjes met deze strategie door te gaan….. Op m’n ‘oudste’ turbos sta ik op honderden procenten winst.

Reactie door SandyVB - 4 februari 2011 om 14:16

ps/ ik heb gediversifieerd door zowel RBS en ABN turbos te kopen en ook speeders/sprinters (andere naam maar exact hetzelfde product).

Reactie door Leo Martin - 4 februari 2011 om 14:19

Sandy, je kan dan met de winst gaan rentenieren in het zonnige Australie 😉

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags