Beurspraatje 3 januari 2011

Door: Vincent

S&P 500


We verwachtten afgelopen weekend voor deze week per saldo een daling in de S&P 500. Vanmorgen stapten we short in (toen de futures reeds hoger stonden dan het slot van vrijdag), maar de daling kwam nog niet op gang. We stegen zelfs vrij fors vandaag.

Volgens onze analyses is het meest waarschijnlijke scenario dat de top vandaag geplaatst is en dat we de rest van de week kunnen dalen. De volgende aanwijzingen staven onze visie:

  • Nog steeds een negatieve divergentie in de RSI
  • Overbought situatie in de RSI
  • Fibonacci extensieniveau zorgt voor weerstand
  • Mediaanlijn van opgaand trendkanaal zorgt voor weerstand
  • De Croesusbascule geeft aan dat vandaag de waarschijnlijkste topdag is, en dat we met 57% waarschijnlijkheid niet meer boven de top van vandaag komen.

We houden onze shortpositie dus aan.

GOUD en ZILVER

Voor wat betreft goud en zilver kan ik mijn analyse van gisteren integraal herhalen:

In het goud en het zilver blijft de uptrend intact en doen de steunniveaus hun werk. Voor de korte termijn is het meest waarschijnlijke scenario volgens de Croesusbascule een terugval richting eind deze week of begin volgende week. Begin deze week kan er wel nog een hogere top geplaatst worden.

Er lijkt zich opnieuw een head and shoulders patroon aan het vormen te zijn in de goudprijs. Dit moeten we goed in de gaten houden.

De beste strategie lijkt om af te wachten of er deze week inderdaad een correctie komt en indien ja ten gepaste tijde long in te stappen.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 3 januari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags