Beurspraatje 31 januari 2011

Door: Vincent

S&P 500


De S&P 500 veerde vandaag terug op vanaf de onderkant van ons opgaand trendkanaal. We deden er dus goed aan om vrijdag niet blindelings short te gaan omdat de koers fors daalde. Toch blijft het waarschijnlijkste scenario dat we pas midden deze week uitbodemen. De kans dat de bodem er reeds staat bedraagt amper meer dan 10%. We wachten dus op meer aanwijzingen alvorens te traden op de S&P 500.

GOUD en ZILVER


Na de sterke stijging op vrijdag ketste de goud- en zilverkoers vandaag af tegen neergaande trendlijnen. Ook hier deden we er dus goed aan nog niet long in te stappen. Het blijft namelijk mogelijk dat we de vorige lows eerstedaags nog hertesten of zelfs doorbreken alvorens we opnieuw stijgen. De doji in de zilverprijs wijst ook op een omkeer van stijgend naar dalend. In goud kan de blauwe Fibonacci extensielijn voor een aanzuigeffect (en steun) zorgen. We wachten dus op verdere aanwijzingen alvorens een positie in te nemen.

EUR/AUD


De EUR/AUD opende vanochtend hoger en zette uiteindelijk een doji neer. Zolang het blauwe neergaande trendkanaal standhoudt maken we ons geen zorgen over onze shortpositie (die rente opbrengt). Binnenkort een artikel over dit verschijnsel (carry trade).

EUR/USD


De EUR/USD? steeg vandaag fors. Ons neergaand trendkanaal blijft wel intact en een 61.8% Fibonacci retracement niveau deed haar werk. We gingen ook niet boven de vorige top. Ons scenario voor een daling is dus niet aangetast. We gebruiken de bovenste trendlijn van het neergaande trendkanaal als dynamische stoploss voor onze shortpositie (op slotbasis !).

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 31 januari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Koninklijk kwantitatief versoepelaar - 31 januari 2011 om 18:06

Sinds QE2 is de S&P 500 niet meer serieus gecorrigeerd …

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags