Beurspraatje 6 december 2010

Door: Vincent

De S&P 500 bleef vandaag wat treuzelen.

Goud en zilver gingen hoger, waarbij zilver nog steeds het sterkst is.

S&P 500


Afgelopen weekend schreven we dat het waarschijnlijk was dat de S&P 500 eerst wat zou treuzelen alvorens verder te stijgen. We bevinden ons namelijk ter hoogte van een significante top (die van begin november).

De Croesusbascule geeft de S&P 500 voor de korte termijn nog meer dan een week stijgingsruimte. Het kan dus goed zijn dat we nog enkele dagen ter plaatse blijven trappelen alvorens opnieuw opwaarts uit te breken. De kans dat de verwachte top er reeds staat is miniem.

Onze strategie blijft: longposities aanhouden.

GOUD EN ZILVER


In zowel goud als zilver blijven er aanwijzingen bestaan voor een aankomende correctie (negatieve divergentie in de RSI en Fibonacci extensie niveaus). Voor de Croesusbascule is het momenteel echter niet duidelijk hoe lang deze correctie tijdsmatig zal duren. De lange termijn trend is onmiskenbaar omhoog en zilver blijft structureel sterker dan goud.

Al bij al heb ik hier voor de korte termijn onvoldoende duidelijkheid om posities in te nemen. Idealiter komt er een correctie waarna we dan long kunnen instappen.

Zelf hou ik in ieder geval mijn lange termijn long posities in goud en zilver aan (dit zijn beleggingsposities en geen tradingposities).

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 6 december 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags