Beurspraatje 8 februari 2011

Door: Vincent

S&P 500


Zoals gisteren als waarschijnlijkste scenario aangegeven steeg de S&P 500 vandaag verder. De verwachting blijft een verdere stijging richting eind deze week/begin volgende week en pas daarna een correctie. Voorlopig nemen we geen tradingposities in.

GOUD en ZILVER


Sinds afgelopen weekend schrijf ik:

Sinds midden afgelopen week zitten we long op de zilverprijs. We verwachten de komende dagen verdere stijgingen. In het goud lijkt de onderste lijn van het opgaand trendkanaal een ideaal koersdoel. In het zilver fungeert de opgaande trendlijn als trailing stoploss op slotbasis.

We zijn vandaag inderdaad verder gestegen en het koersdoel in de goudprijs is bereikt. De verwachting is nu topvorming naar het einde van de week toe. We bereiden ons voor om winst te nemen.

EUR/AUD

Hier volstaat een doordruk van mijn weekendanalyse:

Zowel fundamenteel (zie analyse 3 februari) als technisch zitten we goed met onze renderende shortpositie op de EUR/AUD. Het trendkanaal doet voorbeeldig haar werk en alles wijst erop dat we op weg zijn naar nieuwe all time lows. We hebben geen haast om deze positie af te sluiten: hoe langer we deze aanhouden, hoe meer interest deze opbrengt. Let your profits run.

Ik kreeg vandaag via e-mail een (zeer duidelijk en correct) antwoord van RBS omtrent de berekening van financieringsopbrengsten bij turbo’s. Eerstedaags verschijnt dus mijn artikel over de carry trade.

EUR/USD


De EUR/USD sloot gisteren boven de zwarte trendlijn, dus onze visie was “long”. Vandaag stegen we inderdaad en ik verwacht dat de EUR/USD de komende dagen verder stijgt samen met de beursindices.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 8 februari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

2 reacties.

Reactie door Louise - 8 februari 2011 om 21:25

Zilver staat alweer dicht bij z’n ATH. Goud blijft relatief underperformen.

Reactie door Louise - 9 februari 2011 om 14:39

Nu afwachten of zilver topt ter hoogte van de ATH of deze doorbreekt!

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags