Beurspraatje 8 november 2010

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Onze woorden “THE TREND IS YOUR FRIEND” waren nog niet koud toen de goudprijs vandaag alweer een nieuwe all-time high neerzette …

GOUD

De keuze om ondanks indicaties voor een daling niet tegen de trend te handelen bleek dus de juiste.

Ons plan blijft dus ongewijzigd: we wachten op een correctie om long in te stappen.

Op basis van de Croesusbascule zien we dat er vandaag met 72% kans een tussentijdse top geplaatst is. Bij voorkeur dalen we richting eind deze week naar de de rode trendlijn. Dit is dan een ideaal “tijd/prijs kruispunt” om long te gaan.

Andere indicaties voor een correctie zijn de negatieve divergentie in de RSI en een 61,8% extensieniveau dat voor weerstand kan zorgen.

S&P 500

In de S&P 500 is er vandaag weinig te beleven. Onze inschatting dat er een voorlopige top geplaatst is, blijkt dus correct.

Op basis van de Croesusbascule zien we dat de kans op een nog hogere top deze week gelijk is aan net geen 40% en dat deze kans de komende dagen nog fors zal dalen. In de RSI zien we ook dat de markt is uitgeput (overbought) na de enorm sterke prestatie van de afgelopen weken/maanden.

Onze verwachting voor de rest van deze week blijft dus een consolidatie/correctie. Deze zal dan waarschijnlijk een ideale voedingsbodem vormen voor een hervatting van de stijging vanaf begin volgende week.

Gepubliceerd: 8 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

5 reacties.

Reactie door Louise - 8 november 2010 om 21:57

Vandaag speculatie over het opnieuw invoeren van de gouden standaard. Dat is wss de reden van de aanhoudende sterkte in de goudprijs.

Reactie door Geert Muylaert - 8 november 2010 om 22:11

The trend is your friend : resultaten uit het verleden bieden g??n garantie voor de toekomst …

Reactie door Vincent - 8 november 2010 om 22:36

Steeds alert blijven voor een trendomkeer is uiteraard zeer belangrijk.
Het waren in ieder geval de technische analisten die de trendomkeer in technologieaandelen en recenter in bankaandelen het eerst zagen aankomen.

Reactie door Luc lcdnlf - 9 november 2010 om 04:51

Op dinsdag 2 november bij een koers van 1351 en bij een ADX van 21 gaf Het Krausz-trading-systeem een “buy long” signaal op goud.

Op dinsdag 2 november bij een koers van 24,73 en een ADX van 27 gaf het Krausz-trading-systeem een “buy long” signaal op zilver.

Reactie door Louise - 9 november 2010 om 21:59

Luc; u was er vanochtend blijkbaar vroeg bij! Trade u misschien op de Aziatische markt?

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags