Beurspraatje 9 december 2010

Door: Vincent

De S&P 500 future sloot gisteren duidelijk boven de top van begin november. Er werd vandaag intraday ook een nieuwe jaarhigh neergezet.

Goud en zilver stegen vandaag al weer, dus de correctie kan er reeds opzitten.

S&P 500

De top van begin november is duidelijk doorbroken en kan vanaf nu fungeren als steunniveau. Het niveau dat nu voor weerstand zorgt is het 61.8% Fibonacci retracement level (+/- 1235) vanaf de top in 2007.

Op basis van de Croesusbascule is de kans dat de verwachte top deze week nog geplaatst wordt kleiner dan 20%. Hoogstwaarschijnlijk gaan we volgende week dus nog hoger. Longs aanhouden is reeds sinds vorige week onze strategie en is de juiste keuze gebleken. Zoals het er nu naar uitziet, zullen we pas midden volgende week aan winst nemen moeten beginnen te denken.

GOUD en ZILVER

Goud en zilver stegen vandaag, maar tegen het slot van de markten staan we nog amper boven de openingskoers.

De volgende 2 scenario’s blijven mogelijk:

1) (scenario ZONDER substanti?le correctie) : De koers daalt gedurende enkele dagen, waarna er een nieuwe stijginsgolf van +/- een week start.

2) (scenario MET substanti?le correctie) : De koers is vandaag gestart met een dalingsgolf die minstens een tweetal weken zal duren.

Op basis van de Croesusbascule is een grote correcte (scenario 2) het waarschijnlijkst, maar we mogen natuurlijk de grafiek en de lange termijn trend niet uit het oog verliezen !

Afwachten blijft hier de boodschap.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 9 december 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags