Beurspraatje: vooruitblik op de week van 10 januari 2011

Door: Vincent

S&P 500


De daling die wij sinds vorig weekend verwachten kwam niet op gang.

We zien wel reeds sinds het begin van de week dat de koers weerstand blijft ondervinden ter hoogte van een Fibonacci extensieniveau en de mediaanlijn van een opgaand trendkanaal. Op basis van de Croesusbascule is het ook waarschijnlijk dat we (begin) volgende week dalen.

Onze shortpositie houden we voorlopig dus aan, want de kans blijft zeer re?el dat we deze nog rond break-even of met winst kunnen afsluiten.

GOUD en ZILVER


Afgelopen week daalden goud en zilver vijf dagen op rij. Maandag werd er vooraleer de daling inzette nog een hogere top geplaatst. Dit lag perfect in lijn met wat wij vorig weekend schreven:

Voor de korte termijn is het meest waarschijnlijke scenario volgens de Croesusbascule een terugval richting eind deze week of begin volgende week. Begin deze week kan er wel nog een hogere top geplaatst worden.

We schreven ook:

In het goud en het zilver blijft de uptrend intact en doen de steunniveaus hun werk.

Dat de uptrend intact blijft is nog steeds zo klaar als een klontje. In het zilver zien we wel dat een belangrijke opgaande trendlijn doorbroken is. Zilver was afgelopen week ook relatief zwakker dan goud. De laatste maanden was het meestal andersom.

Vooral in het goud zien we nu wel veel redenen om een longpositie in te nemen:

-de candle van vrijdag is een long-tailed doji, een omkeerpatroon
-een opgaande trendlijn, een Fibonacci fan en een Fibonacci retracement niveau zorgen voor steun
-de Croesusbascule wijst op bodemvorming eind afgelopen handelsweek of begin aanstaande handelsweek

We gaan dus long. De volgende turbo lijkt hiervoor aangewezen: http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009631167.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 8 januari 2011 in Beurspraatje.
Tags: ,

Reacties

3 reacties.

Reactie door Jakobse - 17 januari 2011 om 14:04

Beste Vincent,

Uiteraard vooraf een voorspoedig herstel gewenst.
De posities (S&P uitgestopt en ook Goud ontwikkelt zich nog niet volgens verwachting) staan helaas onder water. ‘k ben benieuwd of jij nog steeds uitgaat van topvorming op de diverse indices.

Beterschap en groeten,
Jakobse

Reactie door Vincent - 17 januari 2011 om 14:27

Hallo,
-De S&P 500 shortpositie is inderdaad uitgestopt. De opwaartse druk blijft voorlopig enorm sterk en ik neem momenteel geen tradingposities in.
-Vwb GOUD kwam de stijging vorige week heel goed op gang, maar donderdag/vrijdag volgde er een correctie (steun op 61.8% retracement niveau). Ik blijf een stijging verwachten, waarschijnlijk tot boven de top van van vorige donderdag met als tijdsdoel bij voorkeur eind deze week of begin volgende week.

Reactie door Vincent - 18 januari 2011 om 16:33

De goudprijs ontwikkelt zich zoals verwacht, dus we houden onze longpositie aan.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags