Beurspraatje: vooruitblik op de week van 13 december

Door: Vincent

Op 1 december schreven wij dat er in de S&P 500 waarschijnlijk een stijgingsgolf gestart was die een tweetal weken kon aanhouden. We zijn nu anderhalve week verder. Is de top reeds bereikt of nog niet ?

Voor wat betreft de goud- en zilverprijs noemden we afgelopen week twee mogelijke scenario’s. Het scenario zonder grote correctie is nu waarschijnlijker geworden.

S&P 500

Sinds 1 december stijgt de S&P 500 volgens een zeer stijle trendijn. Vrijdag werd het 61.8% retracement niveau vanaf de top in 2007 doorbroken. Dit is allemaal heel erg bullish en de candle van vrijdag (marabuzo) doet ook alles behalve vermoeden dat de top reeds geplaatst is. Ook de Croesusbascule geeft aan dat de top met meer dan 80% waarschijnlijkheid nog geplaatst moet worden. De komende dagen neemt de kans op topvorming echter fors toe zoals u kan zien in onderstaande grafiek:

We worden vanaf nu dus extra waakzaam en zullen bij omkeerpatronen onze longpositie afsluiten.

GOUD en ZILVER


Op 7 december kwam er in goud en zilver een correctie op gang. Het was ons niet meteen duidelijk of het om een correctie van enkele dagen dan wel enkele weken zou gaan. De koersen vinden nu reeds weerstand ter hoogte van opgaande trendlijnen, vorige tops, en belangrijke Fibonacci retracement niveaus. De candlestick formaties wijzen ook op een omkeer van dalend naar stijgend. Dit in combinatie met de lange termijn uptrend maakt het waarschijnlijk dat de koersen van deze edele metalen terug de weg omhoog kunnen inslaan. Eerste koersdoel: de highs van 7 december.

Vooral in zilver (dat de laatste tijd sterker is dan goud) zien we nu een mooie tradingopportuniteit: long gaan met strakke stoploss ($27.80) en met als koersdoel de vorige top.

Ik wens iedereen veel succes deze week !

Gepubliceerd: 12 december 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Pingback door Beurspraatje: vooruitblik op de week van 20 december » www.CroesusForum.com – Croesus beurs- en beleggersforum - 18 december 2010 om 11:38

[…] de S&P 500 schreven wij afgelopen weekend dat er hoogstwaarschijnlijk (waarschijnlijkheid >80%) nog een hogere top geplaatst zou worden. […]

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags