Beurspraatje : vooruitblik op de week van 14 februari 2011

Door: Vincent

S&P 500

De S&P 500 plaatste vrijdag onverwacht een nieuwe jaarhigh. We verwachtten sinds midden deze week eerder een correctie richting de eerste dagen van volgende week. We besloten echter wijselijk om? niet te traden alvorens een duidelijke confirmatie van de markt. Ik “vergelijk mijn notities” regelmatig met die van bepaalde andere analisten. Velen daarvan wijzen ook reeds geruime tijd op de hoge kans op een correctieve daling. Deze is er vooralsnog dus nog niet gekomen. Het waarschijnlijkste scenario is nu (na eventueel nog een hogere top begin volgende week) een daling richting de week daarna. In de grafiek zien we een Fibonacci retracement niveau dat voor weerstand kan gaan zorgen.

GOUD en ZILVER


Afgelopen week namen we winst op onze goed getimede longpositie in het zilver. Donderdag schreef ik:

Na de stijging sinds eind januari lijkt een tussentijdse top nu bereikt of nabij te zijn. Ik hou nog rekening met de mogelijkheid dat we morgen of maandag de top van gisteren hertesten. Onze strategie is dus het juiste instapmoment voor een korte termijn shortpositie afwachten.

De verwachte top lijkt nu geplaatst te zijn (in de goudprijs op vrijdag en in de zilverprijs op woensdag). In de zilverprijs werd de opgaande trendlijn reeds doorbroken en in de goudprijs zal dit waarschijnlijk eerstedaags gebeuren. De tijd lijkt dus rijp voor een korte termijn shortpositie. Meer info hierover in de reeks “Niet tevreden ? Geld kwijt !”.

EUR/AUD


Zolang het dalende trendkanaal intact blijft houden we onze renderende lange termijn shortpositie aan.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 13 februari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Vincent - 15 februari 2011 om 00:01

Beste lezers,
Vandaag wegens tijdsgebrek slechts een korte update zonder grafieken:
-Zilver plaatste vandaag nog een hogere top. Geen probleem, de goudprijs kwam niet boven haar top van vrijdag en we zitten nu short tot naar verwachting eind deze week of begin volgende week. De analyse blijft intact.
-De renderende EUR/AUD turbo short loopt picobello !
-In de S&P 500 futures ligt de koersvorming van vandaag in lijn met de start van een correctie die we verwachten.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags