Beurspraatje: vooruitblik op de week van 15 november

Door: Vincent

Onze voorspellingen van afgelopen weekend (correctie in zowel goud als de S&P 500) bleken een perfect schot in de roos te zijn. Toch maakten we een fors verlies met onze tradingportefeuille door vrijdag impulsief een positie in te nemen. Juist voorspellen staat dus niet altijd gelijk aan winstgevend handelen.

Bij deze onze uitgebreide analyse van goud, zilver en de S&P 500. De bedoeling is dat deze analyses zullen leiden tot meer doordachte transacties.

GOUD


De negatieve divergentie en de (licht) overbought situatie in de RSI wezen vorig weekend op een correctie/consolidatie. Ook de Croesusbascule gaf als meest waarschijnlijke scenario een daling richting het einde van de week. Goud daalde inderdaad +/- 2% gemeten vanaf de opening op maandag tot het slot op vrijdag.

De vraag is nu: kan er long gegaan worden ?

We zien dat de overbought situatie fors afgenomen is. De koers vindt ook weerstand op een 61.8% extensielijn en een Fibonacci retracement niveau. Anderzijds blijft een iets verdere correctie tot op de rode opgaande trendlijn waarschijnlijk.

Als we kijken naar de Croesusbascule, dan zien we dat de verwachte bodem geplaatst is met een waarschijnlijkheid van 56%. Als we maandag nog lager gaan, dan wordt deze waarschijnlijkheid 60%.

Omdat ik toch vrij veel belang hecht aan de rode trendlijn en doordat een waarschijnlijkheid van 56% (Croesusbascule) niet echt heel overtuigend is, wil ik toch het koersverloop op maandag nog afwachten alvorens een positie in te nemen. Als we maandag verder corrigeren richting de rode trendlijn, ga ik dinsdagochtend hoogstwaarschijnlijk long gaan.

ZILVER


Qua omkeerpunten gedraagt zilver zich vrijwel identiek zoals goud. Qua amplitude kan er echter wel verschil zijn.

Ook de zilverprijs is afgelopen week gecorrigeerd en heeft steun gevonden op/rond technische steunniveaus (Fibonacci retracement level en Fibonacci extension level).

Een verdere correctie begin volgende week richting de rode opgaande trendlijn (en de top van 14 oktober) is echter zeker niet uit te sluiten. Ook hier wacht ik het verdere koersverloop af alvorens een positie in te nemen.

S&P 500


Ook in de S&P 500 kwam onze voorspelling voor een correctie perfect uit.

In de RSI is de overbought-druk fors afgenomen.

De rode opgaande steunlijn deed haar werk, maar een verdere correctie is zeker en vast niet uit te sluiten.

Op basis van de Croesusbacule ligt de kans dat de verwachte bodem reeds geplaatst is namelijk nog onder de 40%. Als we maandag nog lager gaan wordt deze kans 50-60%.

Het meest waarschijnlijke scenario is dus dat we begin volgende week nog wat “surplacen” of verder dalen. Bij voorkeeur doet de neergaande rode extensielijn dienst als steunniveau.

Ik wens iedereen een goede beursweek !

Gepubliceerd: 14 november 2010 in Beurspraatje.
Tags: ,

Reacties

2 reacties.

Reactie door Frank Declerck - 14 november 2010 om 19:57

Hoe belangrijk is die RSI in uw beslissing?
Als ik bovenstaande grafieken ontleed dat geeft dit systeem een aantal keer een verkoopsignaal af, maar geen enkele keer een koopsignaal. Dus onbruikbaar om op te traden.

Reactie door Vincent - 14 november 2010 om 23:16

De RSI gebruik ik als aanvulling. Voorbeeld: Als ik een omkeerpunt verwacht, dan kijk ik of de RSI dit bevestigt (bijvoorbeeld dmv een divergentie).

Ook de stand van de RSI an sich kan iets vertellen over de markt. RSI staat voor RELATIVE STRENGHT INDEX. De stand van deze index is bij zilver hoger dan bij goud. De zilverprijs is dus momenteel RELATIEF STERKER dan de goudprijs.

Ook overbought of -sold situaties worden zichtbaar dmv de RSI.

Traden op basis van de RSI alleen zou ik niet doen.
Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Relative_Strength_Index voor een interessante uitleg over deze indicator.

Geef uw reactie





CFD TRADING




+



INTERNET PRIVACY






GRATIS PRODUCTEN






Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags