Beurspraatje: vooruitblik op de week van 20 december

Door: Vincent

Wat gaan de markten (S&P 500, goud en zilver) doen in de voorlaatste week van 2010 ? Wij zochten het voor u uit …

S&P 500


Over de S&P 500 schreven wij afgelopen weekend dat er hoogstwaarschijnlijk (waarschijnlijkheid >80%) nog een hogere top geplaatst zou worden. We waarschuwden ook voor het feit dat de kans op topvorming afgelopen week met de dag groter werd. Dinsdag wezen onze analyses erop dat het opwaarts potentieel waarschijnlijk uitgeput was, en sloten we onze longpositie winstgevend af. We stapten gelijk ook short in. We kwamen daarna zoals verwacht niet meer boven de top van maandag. Van een echte “daling” is echter nog zeker geen sprake. We zagen enkel een consolidatie en onze shortpositie noteert dus om en bij “status quo”.

Volgens de Croesusbascule is de kans dat we nog onder de laagste koers van afgelopen week komen groter dan 90%. Ook de negatieve divergentie in de RSI wijst op een terugval. Met het oog op de feestperiode en de daarmee gepaard gaande traditioneel smalle ranges acht ik een grote daling echter weinig waarschijnlijk. De pijlen in bovenstaande grafiek geven waarschijnlijke koersdoelen weer. Qua tijd kan de verwachte daling volgens de Croesusbascule aanhouden tot rond Kerst.

Mogelijk ontstaat er (midden ?) volgende week kortstondig opnieuw wat paniek over de problemen in de Eurozone en is dit de trigger voor de daling.

GOUD en ZILVER


Afgelopen weekend wezen onze analyses erop dat de edelmetalen waarschijnlijk de weg omhoog zouden kiezen. Vooral op zilver waren we bullish (en gingen we long) omdat we verwachtten dat de koers hiervan sterker dan die van goud zou blijven. Dat laatste bleek te kloppen, maar van een echte stijging afgelopen week kunnen we toch niet spreken. Maandag stegen de edelmetalen, maar daarna zetten deze een correctie in om pas op het einde van de week terug de weg omhoog in te slaan.

Op basis van de Croesusbascule zien we dat er tijdsmatig nog stijgingsruimte is tot rond Kerstdag. In de grafieken zien we ook dat trendlijnen, Fibonacci fans en Fibonacci retracements de koers ondersteunen.

We handhaven voorlopig dus onze visie dat de edelmetalen de komende dagen kunnen stijgen.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 18 december 2010 in Beurspraatje.
Tags: ,

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Louise - 18 december 2010 om 12:00

Ik trade dit jaar niet meer. Enkel nog platte rust voor mij 😉

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags