Beurspraatje: vooruitblik op de week van 22 november

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Afgelopen weekend wezen onze analyses erop dat zowel de S&P 500 als de edelmetalen goud en zilver in de loop van de week een bodem gingen plaatsen om vervolgens op te veren. Deze verwachting bleek accuraat en er werd afgelopen week dan ook winst behaald met onze tradingposities (long zilver en long AEX). De vraag is nu wanneer de verwachte toppen geplaatst zullen worden.

In dit artikel blikken we alvast eens vooruit op wat de nieuwe beursweek ons waarschijnlijk zal brengen.

S&P 500


De grafiek van de S&P 500 suggereert dat er nog wat stijgingsruimte is. Ik acht de kans wel klein dat we stijgen tot boven de rode dalende trendlijn (deze lijn vertrekt vanuit de top van 2007). Deze lijn houd ik voorlopig dan ook aan als koersdoel voor deze week.

Op basis van de Croesusbascule is de kans dat we nog boven de top van vrijdag gaan 85%. Vanaf midden deze week moeten we wel zeer alert worden voor topvorming.

Onze AEX longpositie houden we aan met als bedoeling deze week winst te nemen.

GOUD

In de goudprijs lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat we de komende dagen nog spectaculair hoger zullen gaan. Een hertest van de top van vrijdag is zeer waarschijnlijk, maar veel hoger zullen de koersen waarschijnlijk niet raken. We zien namelijk een groot cluster aan weerstandniveaus: een 38.2% Fibonacci retracement niveau, een opgaande trendlijn die nu dienst doet als weerstandslijn en een 61.8% Fibonacci extensielijn.

Op basis van de Croesusbascule heeft de goudprijs nog enkele dagen ruimte om te stijgen maar vanaf dinsdag daalt de kans op nog hogere toppen naar 35%.

Vanaf begin/midden deze week lijkt een verdere correctie in de goudprijs dus waarschijnlijk. Deze correctie kan dan zorgen voor nieuwe instapkansen waar wij zeker van zullen trachten te profiteren!

ZILVER

Qua omslagpunten liep zilver zoals gewoonlijk perfect synchroon met goud, maar qua amplitude was zilver zoals verwacht sterker.

Het waarschijnlijkste scenario is nu dat we begin volgende week nog wat hoger gaan tot rond de $27.70. Hier ligt veel weerstand, vooral in de vorm van Fibonacci niveaus.

Omdat zilver (net als goud) zeer volatiel is en opgebouwde winsten soms op enkele minuten kunnen smelten als sneeuw voor de zon (het omgekeerde geldt uiteraard ook), ga ik zelf mijn longpositie maandag winstgevend afsluiten.

Iedereen veel succes deze week !

Gepubliceerd: 21 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags