Beurspraatje: vooruitblik op de week van 24 januari 2011

Door: Vincent

S&P 500

Ondanks het feit dat we begin afgelopen week op dagbasis de grootste daling zagen sinds november vorig jaar, hield de S&P 500 zich sterk. Toch zagen we op weekbasis een daling. Voor de korte termijn verwacht ik dat begin deze week de top van vorige week hertest zal worden. Hierna is het waarschijnlijk dat er een correctie van enkele weken op gang komt. Deze zal mooie kansen bieden voor lange termijn longposities.

We nemen voorlopig geen korte termijn tradingposities in.

GOUD en ZILVER


Goud en zilver zijn afgelopen week neerwaarts uitgebroken. In eerste instantie verwachten we dat de daling zich deze week zal verderzetten. Toch mogen we niet blind zijn voor het feit dat verschillende technische niveaus de koersen zouden kunnen opstuwen (voornamelijk Fibonacci niveaus: zie grafieken). In het zilver werd er vrijdag een long-tailed doji geplaatst, wat eigenlijk een omkeersignaal is. Denkelijk gaan we even licht omhoog (vooral in het zilver) om dan verder te dalen. Het ziet er alleszinds naar uit dat zilver sterker dan goud zal blijven.

We houden onze goud shortpositie aan, maar blijven extra waakzaam.

EUR/AUD

De EUR/AUD is afgelopen week opwaarts uitgebroken. Ik verwacht dat we begin deze week nog een hogere top plaatsen om daarna opnieuw beginnen te dalen. Vanwege het interessante renteverschil blijven we op de loer liggen voor een short-trade.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 23 januari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Louise - 23 januari 2011 om 22:55

De komende dagen staan er veel fundamentele data releases gepland voor de Aussie dollar.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags