Beurspraatje : vooruitblik op de week van 29 november

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Vorig weekend verwachtten wij dat de S&P 500 zou stijgen tot boven de top van de week ervoor. Voor goud en zilver verwachtten we topvorming in het begin van de week en daarna een correctie.

Een hogere top in de S&P 500 kwam er (net) niet. Goud en zilver gedroegen zich wel zoals verwacht en zetten begin afgelopen week een correctie in.

S&P 500

In de S&P 500 zijn er 2 mogelijke scenario’s:

A) We dalen deze week tot (net) onder de bodem van 23 november. Van hieruit kan dan een nieuwe opwaartse beweging starten. Deze zone werd reeds meermaals genoemd als belangrijk steunniveau.

B) We zetten begin deze week nog een top neer boven de top van 18 november. Vervolgens dalen we de rest van de week om daarna een opwaartse beweging te starten.

Op basis van de Croesusbascule is scenario B waarschijnlijker dan scenario A.

Ongeacht het koersverloop deze week ziet het er naar uit dat we vanaf eind deze week of begin volgende week de weg omhoog in zullen slaan. Voorlopig lijkt afwachten om long te gaan dus het meest aan te raden. Moest scenario B zich begin deze week duidelijk manifesteren, sluit ik een korte short-trade ook niet uit.

GOUD

In het goud verwachten wij reeds sinds vorig weekend een correctie. Deze kwam afgelopen week inderdaad op gang. Hoewel de lange termijn trend omhoog is en blijft, zien we toch verschillende aanwijzingen voor een verdere terugval:

*De RSI vertoont een afname van het stijgingsmomentum en een negatieve divergentie
*De Croesusbascule wijst op een daling tot eind deze week
*Er heeft zich zoals verwacht een Head & Shoulders patroon gevormd.

Voor deze week verwacht ik dus een verdere terugval met voorlopig als koersdoel het 23.6% Fibonacci retracement niveau (stippellijn).

ZILVER

Zilver was afgelopen week zwakker dan goud. Onze keuze om short te gaan in het zilver en niet in het goud bleek dus juist.

Ook in de zilverprijs verwacht ik deze week een verdere correctie met als koersdoel het 61.8% Fibonacci retracement niveau en/of de rode opgaande trendlijn. Idealiter vindt de koers steun op het snijpunt van de trendlijn en het retracement niveau. Een midweekse bodem is dan ook waarschijnlijk.

Ik wens iedereen veel succes deze week !

Gepubliceerd: 28 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags