Beurspraatje: vooruitblik op de week van 3 januari 2010

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Hopelijk hebben jullie genoten van de eindejaarsperiode. Nu het nieuwe jaar gestart is, nemen wij terug de gewoonte van het dagelijkse Beurspraatje op.

Wat gaan de markten doen in de eerste handelsweek van 2011 ?

S&P 500

Op 1 december verklaarden wij de eindejaarsrally hier op het forum voor geopend. Er kwam inderdaad een eindejaarsrally en we sloten op 31/12 dicht bij de high van 2010.

Nu zien we in de S&P 500 verschillende aanwijzingen voor een aanstaande daling:

  • Nog steeds een negatieve divergentie in de RSI
  • Cluster van belangrijke Fibonacci extensieniveaus zijn bereikt
  • De candles van de laatste dagen wijzen op topvorming (meer in de cash S&P 500 dan in de futures)
  • Vanaf het slot op maandag 3/1 is er volgens de Croesusbascule meer dan 50% kans dat er een tussentijdse top geplaatst is.

Het is zeer goed mogelijk dat we maandag nog iets hoger gaan, om dan beginnen te dalen richting het einde van de week.

We gaan short via deze turbo: http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0006280083.

GOUD EN ZILVER

In het goud en het zilver blijft de uptrend intact en doen de steunniveaus hun werk. Voor de korte termijn is het meest waarschijnlijke scenario volgens de Croesusbascule een terugval richting eind deze week of begin volgende week. Begin deze week kan er wel nog een hogere top geplaatst worden.

Er lijkt zich opnieuw een head and shoulders patroon aan het vormen te zijn in de goudprijs. Dit moeten we goed in de gaten houden.

De beste strategie lijkt om af te wachten of er deze week inderdaad een correctie komt en indien ja ten gepaste tijde long in te stappen.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 2 januari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

7 reacties.

Reactie door Jakobse - 3 januari 2011 om 20:07

Goedenavond Vincent,

Zoals aangekondigd keurig een e-mail ontvangen met het nieuwe signaal. Vanmorgen opgevolgd. Echter stoploss-niveau nadert al met rasse schreden. Is/was de beweging van vandaag ingecalculeerd of verrast deze u ook? De grafiek hierboven immers doet vermoeden dat op +/- 1258 ‘de show over is’.

Groeten, Jakobse

Reactie door Vincent - 3 januari 2011 om 21:20

Goedenavond Jakobse,
Via mijn analyses probeer ik de meest waarschijnlijke weg die de markten zullen volgen te bepalen. In 2010 leidde dit tot slechts ongeveer 50% (Niet tevreden ? Geld kwijt !) tot iets boven de 50% (persoonlijke tradingportefeuille) aan winstgevende trades. Doordat we enkel trades met interessante risk/reward ratios nemen, is dit echter wel voldoende om winst te maken.
In die zin “verbaast” het mij dus niet dat we vandaag nog gestegen zijn: bij het voorspellen van financiele markten zijn er geen zekerheden, enkel WAARSCHIJNLIJKHEDEN.

Op basis van de Croesusbascule was een nog hogere top vandaag goed mogelijk (de Croesusbascule zegt enkel iets over hoger of niet hoger, niet HOEVEEL hoger), maar ik achtte het waarschijnlijk dat de genoemde weerstandszone stand zou houden. Vandaar schreef ik: Het is zeer goed mogelijk dat we maandag nog iets hoger gaan, om dan beginnen te dalen richting het einde van de week..

Zo dadelijk verschijnt er een update.

Reactie door Jakobse - 3 januari 2011 om 21:36

Beste Vincent,

Bedankt voor het uitvoerige commentaar/de toelichting. Inmiddels ontwikkelt er zich al een scenario dat in lijn is met uw verwachtingen. Desondanks nog een vraag m.b.t. de geadviseerde turbo. Deze kent een hefboom van >20. Op basis waarvan (stoploss-niveau, hefboom, aanbod, etc.) zoekt u bij het signaal de gewenste positie? Is er een voorkeur voor turbo’s?

Jakobse

Reactie door Vincent - 3 januari 2011 om 21:43

Bij de keuze van turbo’s is vooral de stoploss van belang. Deze ligt best net voorbij een steun/weerstandsniveau dat van belang is voor het verwachte scenario.

Reactie door Jacobse en Van Es - 4 januari 2011 om 12:58

En als ’n betrokken aandeel in z??r korte tijd teveel zakt heb je aan ’n stoploss niets !

Reactie door Vincent - 4 januari 2011 om 17:00

Jacobse en Van Es,
Bij stoplosses op aandelen, future’s, CFD’s, … is dat inderdaad waar (tenzij je tegen betaling een “guaranteed stoploss” “koopt”). Je kan dan in het allerslechtste geval een verlies maken gelijk aan de gehele onderliggende waarde.
Bij turbo’s is je maximale verlies echter beperkt tot wat je betaald hebt voor de turbo. Moest de onderliggende waarde met een gap (of liquiditeitsvacu?m) tot voorbij het financieringsniveau stijgen/dalen, dan is het verlies voor de uitgever van de turbo !
Dit is trouwens ??n van de redenen dat ik het voorlopig bij turbo’s hou.

Ik weet van een “veteran trader” dat in 1987 veel mensen overnight een groot verlies gemaakt hebben doordat de FED buiten de handelsuren de interest verlaagde. Toen kon een SL ook niet baten.

Reactie door Jacobse en Van Es - 4 januari 2011 om 17:19

Ik gebruik g??n van al die hulpmiddelen maar probeer gewoon hoger te verkopen dan ik heb gekocht en dat lukt me in (grof geschat) 19 van de 20 keer. Dit impliceert dus niet per definitie “buy low-sell high” want dit is in de huidige markt aan het evolueren naar “buy high-sell higher”

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags