Beurspraatje: vooruitblik op de week van 31 januari 2011

Door: Vincent

S&P 500


In de S&P 500 zagen we vrijdag de grootste daling op dagbasis sinds augustus 2010. Eerder in de week gingen we echter dag na dag licht hoger en werd de high van vorige week hertest. Dit lag allemaal perfect in lijn met wat ik sinds vorig weekend verwacht (hertest high gevolgd door correctie). De huidige correctiegolf zal volgens de Croesusbascule waarschijnlijk bodemen midden in de week van 31 januari. Hierna kan dan een stijgingsgolf van ongeveer een week starten. Als het blauwe opgaande trendkanaal standhoudt zullen we dus een long trade overwegen. Als de steunlijn doorbroken wordt wachten we op een opwaartse correctie en gaan dan short.

GOUD en ZILVER


Goud en zilver daalden zoals verwacht deze week tot onder de low van de week voordien. In het goud werd ons koersdoel (1315 USD, de low van oktober 2010) bereikt en onze shortpositie winstgevend afgesloten. Vrijdag zagen we tegen het einde van de handel een enorm sterke reversal naar boven toe. Voorlopig zijn er nog niet voldoende aanwijzingen om al long in te stappen. We zagen de koersen ook afketsen tegen trendlijnen en/of Fibonacci extensieniveaus. Idealiter gaan de koersen begin volgende week nog wat omlaag, wat dan mooie instapkansen kan bieden.

EUR/AUD


Na vorige week verlies genomen te hebben op een short-trade verwachtten we dat er deze week nog een hogere top geplaatst zou worden. Dit kwam goed uit en vrijdag gingen we short. Aangezien deze trade rente opbrengt is het mogelijk dat we hem lang aanhouden. De rode neergaande trendlijn kan dienst doen als trailing stoploss.

EUR/USD


Donderdagochtend gingen we short op de EUR/USD. We hadden daarvoor de volgende aanwijzingen:

-Onderste opgaande trendlijn van het blauwe trendkanaal zorgt voor weerstand
-61.8% Fibonacci retracement niveau zorgt voor weerstand
-Croesusbascule
-Historische toppen/bodems zorgen voor een weerstandszone rond 1.375 (zone waarin high van vandaag ligt)
-Driehoekspatroon: de koers moet op zeer korte termijn richting kiezen

De koers bevindt zich nu in een neergaand trendkanaal. We houden onze shortpositie aan.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 29 januari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

2 reacties.

Reactie door Louise - 30 januari 2011 om 11:34

Hoeveel rente brengt die turbo op per jaar?

Reactie door Vincent - 30 januari 2011 om 11:35

Die vraag zal beantwoord worden in een artikel over het verschijnsel “carry trade” dat begin volgende week gepubliceerd wordt.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags