Beurspraatje: vooruitblik op de week van 6 december

Door: Vincent

Vorig weekend zagen we voor de S&P 500 2 mogelijk scenario’s. Het werd zeer snel duidelijk dat het scenario “A” zou worden en dat we na een beperkte correctie dus de weg omhoog konden inslaan. We gingen tijdig LONG en verklaarden de “eindjaarsrally” hier op het forum ook tijdig voor geopend.

In goud/zilver verwachtten we als meest waarschijnlijk koersverloop een correctie. Deze kwam er echter hoegenaamd niet! De lange termijn uptrend blijft enorm sterk en traden ? la baisse blijft “tricky”.

Wat gaan de markten doen tijdens de sinterklaasweek? In dit artikel zoeken we het uit!

S&P 500

De Croesusbascule is enorm bullish voor wat betreft de S&P 500. Zowel voor de lange termijn als voor de korte termijn. Alles wijst erop dat we verder zullen stijgen tot in de week van 13 december. Dit zal zeker niet in ??n rechte lijn gaan, maar de kans dat we nog een hogere top neerzetten is wel bijna 98%!!!

Op dit moment bevinden we ons rond de top van begin november. Het is goed mogelijk dat we hier wat treuzelen alvorens opwaarts uit te breken.

Longposities aanhouden blijft dus onze strategie.

GOUD

Na de sterke stijging van vrijdag is het belang van het “Head & Shoulders” patroon fors afgenomen.

Zoals de grafiek er nu bijligt, zien wij geen reden meer om onmiddelijk te willen inspelen op een correctie. Het waarschijnlijkste scenario is nu een consolidatie (van voorlopig onbepaalde duur) waarna de stijging kan hervatten.

ZILVER

Zilver blijft sterker dan goud en steeg zelfs nipt tot boven de vorige high!

We zien in de RSI na deze nieuwe top nu wel opnieuw een negatieve divergentie. Als we deze week zouden dalen, kan men ook spreken van? een “dubbele” top. De kans op een correctie blijft dus zeker bestaan. Hierop traden is zoals wij ondervonden hebben echter zeer “risky”, dus wacht ik (net zoals bij goud) liever even het koersverloop af alvorens een nieuwe positie in te nemen.

Veel succes deze week !

Gepubliceerd: 5 december 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Louise - 6 december 2010 om 18:20

Vandaag inderdaad een zeer flauwe beursstart!

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags