Beurspraatje: vooruitblik op de week van 7 januari 2011

Door: Vincent

S&P 500


Afgelopen week gingen we kortstondig long op de S&P 500. We namen zeer snel winst omdat het risico op een plotse correctie te groot geworden is. We komen nu zeer dicht tegen een 161.8% Fibonacci extensieniveau en we zien ook een stijle opgaande trendlijn. Mijn voorkeursscenario is dat deze trendlijn eerstedaags doorbroken wordt en dat de koers daalt richting het einde van de week of het begin van de volgende week. Dit scenario is echter nog niet “zeker” genoeg om een tradingpositie te verantwoorden. We wachten dus af welke weg de markt kiest en nemen voorlopig geen tradingpositie in.

GOUD en ZILVER


Sinds midden afgelopen week zitten we long op de zilverprijs. We verwachten de komende dagen verdere stijgingen. In het goud lijkt de onderste lijn van het opgaand trendkanaal een ideaal koersdoel. In het zilver fungeert de opgaande trendlijn als trailing stoploss op slotbasis.

EUR/AUD


Zowel fundamenteel (zie analyse 3 februari) als technisch zitten we goed met onze renderende shortpositie op de EUR/AUD. Het trendkanaal doet voorbeeldig haar werk en alles wijst erop dat we op weg zijn naar nieuwe all time lows. We hebben geen haast om deze positie af te sluiten: hoe langer we deze aanhouden, hoe meer interest deze opbrengt. Let your profits run.

EUR/USD


Voorlopig blijft onze visie “long”, maar de kans bestaat dat de EUR/USD zal dalen samen met de S&P 500 (zie hoger). De zwarte opgaande trendlijn is ideaal als trailing stoploss op slotbasis.

Veel succes iedereen !

Gepubliceerd: 6 februari 2011 in Beurspraatje.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags