Beurspraatje: vooruitblik op de week van 8 november

Door: Vincent

Beste Croesusbeleggers,

De afgelopen weken hebben wij aan den lijve ondervonden hoeveel waarheid er zit in de oude beurswijsheid “THE TREND IS YOUR FRIEND”. Zowel in positieve zin (winstgevende LONG posities op de S&P 500 en op goud) als in de negatieve zin (verlieslatende SHORT posities op de S&P 500 en op goud).

Soms bevindt een markt zich niet in een duidelijke trend. Men spreekt dan van een “ranging market“. In dergelijke markten kan vaak zowel op long- als op shortposities verdiend worden. Bij een sterke trend omhoog of omlaag is het echter veel moeilijker om winst te maken met posities die tegen de trend ingaan!

De goudprijs zit nu ongeveer een decennium in een onmiskenbare uptrend. Uiteraard zijn er retracements/pullbacks geweest waarop winstgevend gehandeld kon worden, maar vooral met posities in de richting van de trend kon er veel winst gemaakt worden.

S&P 500

Op de wat kortere termijn zien we dat ook de S&P 500 eind augustus vol overtuiging de weg omhoog ingeslagen is.

Vorig weekend schreven we dat de S&P 500 na een consolidatie (“surplacen”) afgelopen week moest uitbreken, en dat het hoogstwaarschijnlijk een uitbraak naar boven ging worden. Deze analyse werd inderdaad realiteit en de ingenomen longpositie staat dan ook op een mooie winst. Niet toevallig ging het dan ook over een positie in de richting van de trend.

De vraag is nu of we vrolijk verder zullen stijgen of dat er eerst een correctie zit aan te komen. Volgens onze analyses zal de uptrend zeker intact blijven, maar zullen de beurzen aanstaande week toch minstens enkele versnellingen terugschakelen. We zullen op zijn minst opnieuw een consolidatie zien (“surplacen”), maar een wat grotere correctie zoals geschetst met de rode pijlen is ook zeker mogelijk. We zien namelijk een zeer sterke “overbought” situatie in de RSI en ook de Croesusbascule wijst op een daling. Eventueel kan er in het begin van de week nog wat gestegen worden, maar vanaf dinsdag neemt de kans op nog een hogere top fors af naar 25-35%.

Conform de inleiding van dit artikel is het voorlopig dus niet de bedoeling om in te spelen op de consolidatie/correctie de we verwachten. Zoals reeds aangegeven in de reeks “Niet tevreden? Geld kwijt!” zullen we maandag wel onze longpositie winstgevend afsluiten. Vanaf eind deze week liggen we terug op de loer om opnieuw long te gaan. THE TREND IS YOUR FRIEND!

GOUD

Bij goud namen we afgelopen week toch een contraire positie in. We zondigden hiermee tegen de “gouden” regel THE TREND IS YOUR FRIEND en de positie ging dan ook met een fors verlies door de stoploss.

Onze verwachting voor een correctie/consolidatie blijft intact op basis van zowel de Croesusbascule als de negatieve divergenties in de RSI. Vanaf midden/eind deze week liggen we op de loer om long in te stappen (= in de richting van de trend)! De rode pijlen geven het verwachte koersverloop aan.

VEEL SUCCES IEDEREEN ! en denk eraan … :

Gepubliceerd: 7 november 2010 in Beurspraatje.
Tags:

Reacties

3 reacties.

Reactie door MartH - 7 november 2010 om 14:21

Ik wil deze week ook voor de LT een positie in goud innemen.

Reactie door Tierra Del Fuego - 8 november 2010 om 18:36

De goudhausse lijkt niet te stoppen!
Alweer een nieuw hoogtepunt!!

Pingback door Beurspraatje: vooruitblik op de week van 15 november » www.CroesusForum.com – Croesus beurs- en beleggersforum - 14 november 2010 om 19:26

[…] voorspellingen van afgelopen weekend (correctie in zowel goud als de S&P 500) bleken een perfect schot in de […]

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags