Beurswijsheden – Deel 1 “Laat een klein verlies nooit oplopen tot een groot verlies”

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

In deze nieuwe reeks gaan wij regelmatig beursgezegden, -wijsheden en -spreuken onder de loupe nemen en onderzoeken. Deze keer is het gezegde “Laat een klein verlies nooit oplopen tot een groot verlies” aan de beurt …

De “goede huisvaders” die hun vingers verbrand hebben aan het “veilige” aandeel Fortis zullen het alvast volledig eens zijn met deze beurswijsheid ! Moesten zij deze wijze raad opgevolgd hebben zouden zij hun aandelen verkocht hebben van zodra ze op een klein verlies stonden. Dit is dan dag en nacht verschil met degenen die hun aandelen hebben bijgehouden en nu achterblijven met een bijna-waardeloze positie …

Van zodra de koers iets anders doet dan hetgeen je verwacht had betekent dit dat je analyse in principe verkeerd was ! Bij dalende aandelenkoersen blijft er bij vele beleggers enkel nog “hoop” over. Vanaf het moment dat “hopen dat de koersen terug omhoog gaan” de enige overblijvende reden is om een positie aan te houden, heb je te lang gewacht om te verkopen !

Vooraleer een positie in te nemen kan je best ook eens nadenken over de vraag: “Hoeveel verlies ben ik bereid hierop te nemen in het worst-case scenario ?”. Op die manier ben je v??l beter voorbereid als de koers de “verkeerde” kant op gaat.

Beste lezers, zijn jullie het ook eens met deze beursspreuk ? Hebben jullie misschien “straffe verhalen” te vertellen hieromtrent ?

Ook over de vraag “Wanneer winst nemen ?” is er veel discussie mogelijk. Daarover meer in een volgend artikel !

Gepubliceerd: 24 mei 2010 in Aandelen, Beurs.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags