Bobbejaan Schoepen : de lichtjes zijn gedoofd !

Door: Geert Muylaert

Muziekminnend Vlaanderen is in rouw. De stamvader van het Vlaamse lied heeft het tijdelijke gewisseld voor het eeuwige. Het caf? zonder bier zal voor altijd droog staan, en het duivenkot van “Modest” is leeg …

Modest Schoepen was een pionier van de Vlaamse muziek die opgang en furore maakte na de tweede wereldoorlog. Van zijn bakelieten 78 toeren plaatjes gingen er miljoenen over de toonbank. Onvergetelijk voor de oudere duivenmelkers (o.a. mijn Nonkel Achille) is het lied “ik zie zo geire mijn duivenkot” ! Met zijn stemtimbre, gejodel en gefluit wist hij iedereen te bekoren. Ook het betere levenslied behoorde tot zijn repertoire. Met “ik heb eerbied voor jouw grijze haren” kreeg hij menig zakdoek kletsnat bij luisteraars in de parochiezalen !

Beste Croesusvolgelingen, begin jaren ’60 had Bobbejaan zijn eigen circus waarmee hij vele Vlaamse dorpen onveilig maakte. Hij had een wondermooi sneeuwwit paard dat een hoofdrol vertolkte met zijn vele kunstjes. Helaas heb ik dat als kleuter nooit met mijn eigen ogen kunnen aanschouwen want ik was volgens mijn ouders toen nog te klein om naar het circus te gaan kijken. Nochtans,? ik herinner mij tot op heden nog altijd de lovende commentaren betreffende het schouwspel met het witte paard. Ongetwijfeld zijn er lezers in het forum die een of andere anekdote kennen over Bobbejaan Schoepen. Mogen wij die hier vernemen ?

Hieronder de grootste hit van Bobbejaan Schoepen grandioos gezongen op 80 jarige leeftijd !

http://www.youtube.com/watch?v=CLJbtadvuKM

Gepubliceerd: 18 mei 2010 in Actualiteit.

Reacties

7 reacties.

Reactie door j. hommeles - 18 mei 2010 om 12:32

Bobbejaan staat in het Zuid Afrikaans voor Baviaan dus de man had best gevoel voor zelfspot ook. ‘N jaar of 45 geleden ben ik eens met de kinderen in z’n park geweest. Hij trad daar toen live op samen met naar ik dacht Ann Christie ( 100% zeker ben ik daar niet meer van ).

Reactie door Frank Declerck - 18 mei 2010 om 20:41

De grootste vergissing dat de man naar eigen zeggen gemaakt heeft, is het opstarten van zijn bobbejaanland. Dit heeft zijn carri?re genekt. Te veel rompslomp en te weinig tijd om origineel te kunnen zijn, want origineel dat was hij. Kent iemand het verhaal waarom hij met Bobbejaanland begonnen is?

Reactie door Cyriel Dentich - 18 mei 2010 om 21:09

Ik ken het verhaal niet echt. De locatie was voorheen een moeras waarmee je niets kon aanvangen. Wat Bobbejaan wel wist was als je het moeras 1 meter diep afgraafde de ondergrond bestaat uit wit zand.

Reactie door Vincent - 18 mei 2010 om 21:24

En wie kent er de link tussen Bobbejaan en BNP Paribas ???

Reactie door Frank Declerck - 18 mei 2010 om 21:34

Vincent kent uw geschiedenis:

http://forum.beursbox.nl/2008/10/13/hoe-bnp-paribas-aan-zijn-naam-kwam/

Boobejaan Schoepen was een grote vedette in binnen- en buitenland. Toen hij na een zoveelste succesvol optreden in Duitsland terug in zijn hotel aankwam, had hij als echte Belg stevige dorst. Volledig “uitgedroogd” trok meteen naar de bar om iets te bestellen. Helaas, het enige dat men hem daar kon vertellen, was:
“Entschuldigung aber die Bar ist geschlossen”. Hij was daar zo kwaad voor, dat hij besloot om nooit meer op tournee te gaan. “In plaats dat ik naar de mensen ga, moeten de mensen maar naar mij komen, om mij bezig te zien”, besloot hij.
Daarom bouwde hij een theater bij zijn huis, die uiteindelijk uitgroeide tot een volledig pretpark om de mensen te lokken. War zeker was: sindsdien heeft hij nooit meer dorst moeten lijden…

Reactie door Vincent - 18 mei 2010 om 22:29

Frank,
Bobbejaan Schoepen was een dorpsgenoot van mij …

Reactie door Arbijn Brian - 25 februari 2016 om 20:30

Bobbejaan is Bobbejaanland begonnen,na een optreden in Duitsland;Berlijn voor 20.000 Duitsers,gejuich alom,bij het aankomen in zijn hotel,vroeg hij aan de meer conciërge voor nog “een watertje en een sandwichke.De keuken is geslossen was zijn antwoord,dat was de reden en het idee een eigen zaal kwam toen voor het eerst in zijn gedachten.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags