BP : alles heeft een prijs …

Door: Geert Muylaert

AP Twee maanden na de dramatische ramp in de Golf van Mexico, en waarbij 11 mensen het leven lieten, worden de gevolgen alsmaar duidelijker … Sedert 20 April hebben we een paar dingen geleerd, maar geen enkel daarvan is goed.

  1. Elke dag worden gigantische hoeveelheden galons met fossiele olie door een gebarsten pijp op 1.500 m diepte naar boven gespoten. Het probleem is uitzonderlijk moeilijk op te lossen.
  2. Iedereen is gek, en allemaal hebben ze hun eigen reden om het te zijn. President Obama is gek, de leden van het Congres zijn gek, en de aandeelhouders BP zijn ook gek. Maar bovenal : velen horen vooral zichzelf graag praten ? en de top van het bedrijf heeft alles behalve berouw voor de fouten die er werden gemaakt ! Maar wie ligt daar nu van wakker ?
  3. Werknemers en de lokale bevolking zijn in paniek, en vrezen voor de economische gevolgen ervan ! De televisiebeelden van pelikanen die doordrenkt van olie in het? vervuilde water zwelgen naar een langzame dood, laten zelfs de meest anti-groenen niet onberoerd.

Het minste dat je vandaag kan zeggen : de situatie in de Golf van Mexio is dramatisch ! De gevolgen van de ramp met Exxon Valdez die 21 jaar geleden plaatsvond zijn nog altijd zichtbaar op de kust van Alaska. De actuele ramp overtreft echter wat gebeurde in Prince William Sound in 1989. De re?le omvang ervan zal pas v??l later duidelijker worden. Hetgeen we thans weten en zien is nog maar een fractie van de echte ramp, en waarvoor nog altijd g??n afdoende oplossing is gevonden.

Beste Croesuslezers, de top van het bedrijf doet hun uiterste best om het probleem op te lossen. Tijdens het weekend als ontspanning deelnemen aan een boatrace maakt hiervan deel uit. Ondertussen is ook al beslist dat de aandeelhouders dit jaar g??n dividend zullen ontvangen ! Waar wie ligt daar nu van wakker ? Alvast niet de pelikanen … Ondertussen kunnen we niet veel meer doen dan van op afstand kijken en wachten, en hopen dat de deskundigen het lek ooit kunnen dichten. Wie moet wachten op hoop en vertrouwen bevindt zich nooit in een benijdenswaardige positie. Maar soms is dat alles wat je hebt ?

Gepubliceerd: 20 juni 2010 in Actualiteit.

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Frank Declerck - 20 juni 2010 om 11:04

Hierbij stel ik mij al een tijdje de volgende vragen:

1. Waar blijven de milieu activisten? Je hoort hen zo goed als niet. Bizar.
2. Obama doet nauwelijks meer dan Bush tijdens de ramp met de orkaan Katrina. In Amerika draait alles om geld. Eerst beslissen wie gaat betalen, dan eventueel actie. Dat er ondertussen drama’s gebeuren, zij dan maar zo. Waarom handelt Amerika altijd alsof het een derde wereld land is? Omdat het een derde wereld aan het worden is?
3. Wie zijn de werkelijke eigenaars van BP? Toevallig ook diegene die het overal voor het zeggen hebben in de wereld? Diegene die de wereld leiden? Diegene die de politici sturen en chanteren? Diegene die de pers onder controle houden? Ik heb zo de indruk dat veel van die belangen nogal gelijk lopen.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags