Daar komt mijne witpen aan …
Door: Geert MuylaertRijk worden of veel geld verdienen kun je op veel manieren. Je kan ook erven. Maar een erfenis is wel niet altijd wat het lijkt. Zo verging het ook met de erfenis van Nonkel Achille …
De duivensport is of tenminste was een zeer populair tijdverdrijf. Duizenden en duizenden hoofdzakelijk mannen vinden in deze beestjes de ideale uitlaatklep om hun gedachten te verzetten. Maar weten jullie ook dat er hier soms gigantische bedragen mee gemoeid gaan ?
Nonkel Achille was een verwoede duivenchapper (lokaal dialect voor duivenmelker) en te oordelen naar de prijzenkast in de beste salonkamer, was hij ook succesvol. Of althans tenminste zijn gevleugelde beestjes. Van zijn erfenis zijn nog een heleboel blikken, verzilverde, en zilveren bekers en schaaltjes hiervan het tastbare bewijs.

De ironie van het lot was evenwel dat de “witpen” het probleem vanzelf zou oplossen. “Nonkel Door” pronostikeerde voor veel geld op de “witpen” maar het beestje vloog geen platte prijs meer. En uiteindelijk was de duif niks meer waard en werd door “Nonkel Door” opgegeten …
Beste Croesusvolgelingen, weten jullie dat heden ten dage de prijsduiven sneller dan voorheen vliegen ? En neen, dat komt niet door doping. Blijkbaar kunnen de beestjes zich zeer goed ori?nteren op de verguisde windmolens welke ons moeten voorzien van groene energie.
Het ?Achilleke? van de week.
Ieder diertje zijn pleziertje …
Gepubliceerd: 30 mei 2010 in Nonkel Achille Opus 13.
Reactie door Vincent - 30 mei 2010 om 11:38
Ik weet dat er in dit milieu heden ten dage nog steeds grote bedragen de ronde doen … Vooral Japanners zouden veel geld overhebben voor de “Blauwe geschelpten” van Vlaamse duivenmelkers …