De alchemisten hadden gelijk !

Door: Geert Muylaert

http://fineartamerica.com/images-medium/the-alchemist-marcel-lorange.jpg De goudgekte kent voorlopig g??n einde. Maar of dat het zich laat vertalen in een vette winst in de portefeuille is een andere zaak ? Want eenmaal je een omrekening maakt van een zwakke dalende dollar naar Euro ? heb je nog weinig reden om hoera te roepen. Gelukkig is goud een zeldzaam metaal ! Maar is dat wel zo ? En is het echt onmogelijk om goud uit een ander element te maken ? Eeuwen geleden hebben talloze alchemisten zich over deze uiterst interessante materie gebogen.

Het is inderdaad mogelijk om goud uit een ander element te maken. Via nucleaire reactie kan er uit platinum goud gemaakt worden. Voorlopig is evenwel platinum nog duurder en zeldzamer dan goud. En ook het kostenplaatje van de nucleaire reactie is niet minnetjes. Maar : het bewijst het grote gelijk van de alchemisten ! Wat mogelijk is met platinum is zonder twijfel ook mogelijk met andere elementen. Goud kan gemaakt worden !

Beste Croesusvolgelingen : denken jullie ook dat goud een zeldzaam metaal op aarde is ? Op de bodem van de oceanen en zee?n ligt er wel zo?n tien miljard ton (25 ton per kubieke mijl). Toegegeven, tot op heden is er nog geen enkele economische rendabele manier om dit naar de oppervlakte te halen. Maar met een stijgende goudprijs ?IN DOLLARS? mag dit op binnen afzienbare tijd (x aantal jaren) g??n enkel probleem meer zijn ! Goud = zeldzaam : dat is pas een fabeltje !

Gepubliceerd: 7 oktober 2010 in Edelmetaal.

Reacties

12 reacties.

Reactie door Vincent - 7 oktober 2010 om 19:39

Dat is van een edelmetaal een ander edelmetaal maken … Maar is het ook mogelijk om van een niet-edelmetaal een edelmetaal te maken … ?

Reactie door Louise - 8 oktober 2010 om 19:51

Is er al research gedaan naar het chemisch maken van ZILVER?? Stuit men daarbij dan op dezelfde problemen als bij goud of zijn er verschillen?

Reactie door Dorien - 8 oktober 2010 om 19:52

Zilver is goedkoper dus waarschijnlijk minder research.

Reactie door Deborah - 27 oktober 2010 om 17:45

Diamant kan ook gemaakt worden ; je kunt zelfs van iemand’s stoffelijke resten ’n diamant laten persen ( Zwitsers proeced? ). Het kostenplaatje is echter navenant. De alchimisten indertijd, met hun vrij beperkte mogelijkheden, hebben dus zeker nooit gelijk gehad.

Reactie door Geert Muylaert - 27 oktober 2010 om 17:51

De alchemisten hadden zoveel beperkte mogelijkheden dat we het vandaag nog niet begrijpen …
Weet u trouwens dat de oude Egyptenaren 5000 jaar geleden reeds schedelboringen uitvoerden.

Reactie door Deborah - 27 oktober 2010 om 18:19

Van die schedelboringen : dat is wel bekend.

Reactie door Deborah - 27 oktober 2010 om 18:43

Vwb goud : ik heb op dit forum eens de grootste nonsens gelezen ooit ! Er zou volgens iemand van dit forum nog miljarden tonnen goud in de aardkost zitten miv van vele miljoenen tonnen onder de zeebodem.
Nu, het totale gehalte aan goud en zilver dat
nog beschikbaar is in de aardkorst kan via computer simulaties vrij nauwkeurig berekend worden en dat is niet echt zoveel. Ik ben overtuigd dat we terug gaan naar de goud standaard en volgens mij kan dit niet zo lang duren. Wat is papiergeld ? Voltaire zei het al ; waard geen shit. Do mij maar goed en vooral zilver ; Eegc kan mij gestolen worden.

Reactie door Rita Smos - 29 oktober 2010 om 12:31

De alchemisten ten spijt is men er nooit in geslaagd goud na te maken. Moest dit, aan ’n min of meer redelijke prijs mogelijk zijn had men dit zeker niet nagelaten. Dan zou ten andere de goudmarkt ook v??l van z’n aantrekkingskracht verliezen wegens ’n te alledaags produkt.

Reactie door Arie Brood - 29 oktober 2010 om 12:36

Nou, goud weet ik niet hoor! Ik heb het nog nooit gehad en heb niet het gevoel iets te missen.

Reactie door Rita Smos - 29 oktober 2010 om 12:41

Arie : echt missen doe je goud n o o i t ! Wel kun je er meer aan verdienen dan aan gelijk wat als je er in handelt. Erop blijven zitten is g??n optie.

Reactie door Rita Smos - 29 oktober 2010 om 12:44

ps ’n groot gedeelte van die handel is in handen van de Libanezen en die moet je niet gaan vertellen hoe het moet.

Reactie door Theofiel Lippens - 29 oktober 2010 om 13:27

10 miljard ton goud op de bodem van de oceanen ? Dat is nog veel grotere onzin dan die biljoenen vaten olie die in de ondergrond van Tasmanie zouden zitten. Zo’n kul hoort eerder thuis in de fabeltjeskrant dan op ’n forum. 😉 Tenzij het om te lachen was dan is het geslaagd.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags