De beurs en de Processie van Echternach …

Door: Vincent


De beurs maakt soms rare sprongen, maar ??n ding is wel zeker: of de beurs nu stijgt of daalt, ze doet dit steeds in “golfbewegingen” en n??it perfect rechtlijnig …

Als de beurs stijgt lijkt het alsof de koersen zich volgens het volgende patroon gedragen: drie stappen vooruit en dan twee stappen achteruit (per saldo dus stijgende koersen). Bij een dalende beurs geldt het tegenovergestelde.

Dit is echter ook het ritme dat tot in 1947 werd aangehouden tijdens de Processie van Echternach in Luxemburg ! Deze twee uur durende optocht wordt aldaar elk jaar georganiseerd op de dinsdag na Pinksteren. Zo ook vandaag, 25 mei 2010 …

Doordat het ritme van “drie stappen naar voor en dan twee stappen terug” voor teveel chaos zorgde, werd er in 1947 beslist dit aan te passen. Sindsdien springen de deelnemers, die met elkaar verbonden zijn met witte zakdoeken, op de maat van de muziek vooruit (afwisselend hun linker- en rechtervoet). De stoet wordt hierdoor ook wel eens een spring-processie genoemd !

De stoet is bedoeld als herdenking van Sint-Willibrordus, die in 698 de Abdij van Echternach stichtte. Willibrordus is tevens de beschermheilige tegen de Saint-Guy-kwaal, beter bekend als “epilepsie”.

Beste Croesuslezers, ook de beurs heeft recentelijk enkele ernstige “epilepsieaanvallen” gehad … Zijn er misschien lezers die vandaag in Echternach aanwezig zullen zijn ???

Gepubliceerd: 25 mei 2010 in Actualiteit, Beurs.
Tags: , ,

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags