De Chinese zoektocht naar een bankbiljet.

Door: Geert Muylaert

??????????? 53?10?????40? Munten & bankbiljettenverzamelaars te lande wordt wakker ! Misschien hebt u wel een onvermoede gigantische schat in uw verzameling. Wie bovenstaande, en? nog steeds in omloop zijnde geldig betaalmiddel in zijn bezit heeft, kan wilde dromen hebben. Dit bankbiljet van 10 RMB (omgerekend thans iets minder dan 1 euro) maakt het voorwerp uit van een gigantische Chinese zoektocht en rage. Nochtans? zijn er miljoenen en miljoenen biljetten hiervan gedrukt, maar elke Chinees kijkt thans vol verwachting als hij dagelijks een bankbiljet van 10 RMB in handen krijgt ! Wat is er dan aan de hand ?

Net zoals de Amerikaanse dollarbriefjes worden de Chinese sinds vele decennia gedrukt en bijgedrukt. Bij nader inzien blijkt evenwel dat er van het jaar 1953 quasi g??n briefjes meer in omloop zijn. Deze zijn uiteraard allemaal versleten, verloren gegaan, of misschien is er ergens wel eentje vergeten … Chinese verzamelaars hebben verschillende jaartallen ontdekt die bijna onvindbaar zijn. Zo is een bankbriefje van het jaar 1957 omgerekend ongeveer 4.000 euro waard.

Beste Croesusvolgelingen, misschien heeft er iemand na een rondreis in China een bankbiljet van 10 RMB als souvenir? en aandenken bijgehouden ? Misschien gebruik je het als bladwijzer in een dik boek ? En misschien is het een briefje uit het magische jaar 1953 ? Weet dan dat kapitaalkrachtige Chinezen koortsachtig op zoek zijn naar dit briefje. De waarde hiervan is hetgeen “de gek” er voor wil geven. Aangezien er op dit ogenblik minder gekende briefjes zijn dan de vingers die je kant tellen op ??n hand, heeft dit bedrag een omruilwaarde te vergelijken met een luxeflat in Shanghai. Zo kan je dus ook rijk worden !

Gepubliceerd: 6 november 2011 in Actualiteit.

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Cyriel Dentich - 6 november 2011 om 21:11

Geef mijn kroet mor oan fikkie. Ikke heb datte dus nie gevonden h

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags