De Croesusbascule: een eerste tipje van de sluier opgelicht …

Door: Vincent

Perfectie bestaat niet op de beurs en geen enkele belegger of trader heeft het 100% van de tijd bij het juiste eind …

Het komt allemaal aan op KANSEN, “putting the odds in your favour” zoals men zegt in het Engels. Daarop is ook de Croesusbascule gebaseerd …

Zo is het mogelijk om in het casino met de roulette veel geld te verdienen, maar als je blijft spelen heb je een mathematische zekerheid dat je op termijn consequent geld zal verliezen ! Het is perfect mogelijk dat je op bepaalde dagen enorme winsten behaalt, maar als je blijft verder spelen zal je doorheen de weken, maanden en jaren gegarandeerd geld verliezen …

Zou het omgekeerde ook mogelijk zijn ? Ik heb het dan over een “systeem” om op termijn consequent geld te verdienen op de beurs. Het is door middel van statistische analyse mogelijk om vandaag een systeem te ontwikkelen waarmee je in het verleden schitterende resultaten behaald zou hebben. Of een dergelijk systeem ook in de toekomst winstgevend zou blijven is dan echter meestal uiterst twijfelachtig.

Voor wat betreft de Croesusbascule kan ik jullie vertellen dat deze bijvoorbeeld zelfs in de jaren ’30 en de “golden 60’s” even accuraat was dan vandaag, zonder enige aanpassing aan de onderliggende berekeningen ! De Croesusbascule berekent de kans dat een bepaalde markt (beursindex, aandeel, grondstof, …) binnen een bepaalde tijdspanne zal stijgen of dalen. Zo kan de meting van de Croesusbascule er op een bepaalde dag als volgt uitzien:

  • De kans dat de markt bij de sluiting vandaag een top bereikt zal hebben is: 70%
  • De kans dat de markt bij de sluiting vandaag een bodem bereikt zal hebben is 5%

Met dergelijke percentages hebben we dus geen zekerheid dat er winst gemaakt zal worden, maar wel een hoge waarschijnlijkheid en het is dit laatste dat leidt tot consequent winstgevend traden of beleggen !

Binnekort meer !

Gepubliceerd: 24 augustus 2010 in Croesusbascule.
Tags: , ,

Reacties

5 reacties.

Reactie door Geert Muylaert - 24 augustus 2010 om 10:50

Afgaande op eerdere publicaties is het hoogstwaarschijnlijk (m??r dan 70 %) dat je uiteindelijk uw broek zult scheuren … en dat is dan ook een kansberekening !

Reactie door Vincent - 24 augustus 2010 om 17:02

Eerdere publicaties ? Is dat dan EEGC ???

Reactie door memyself - 24 augustus 2010 om 18:58

Klinkt interessant, ik ben benieuwd!

Reactie door Geert Muylaert - 29 augustus 2010 om 10:55

Hopelijk is die bascule geijkt !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags