De duistere geheimen van het “Mobieltje” …

Door: Vincent

Op enkele “fossielen” en “groene jongens” na heeft iedereen er tegenwoordig ??n … In Belgi? spreekt men van een “gsm” terwijl men het in Nederland eerder heeft over een “mobieltje”.

Nog niet zo lang geleden kon je met deze toestellen enkel telefoneren en sms’en, maar doorheen de jaren zijn er talrijke nieuwe mogelijkheden bijgekomen. Zo gebruikt menig belegger dit kleine wonderding om “on the road” de beurskoersen te raadplegen. Maar kennen jullie ook de volgende “verborgen functies” ???

  1. Het mobiel alarmnummer 112 is wereldwijd bereikbaar. Zelfs als je geen toegang hebt tot een lokaal netwerk, zal je gsm toch verbinding maken als je dit nummer belt. Je kan dit nummer zelfs bellen terwijl je toetsenbord geblokkeerd is !
    Niettegenstaande kan ik jullie uit ervaring wel meedelen dat er op sommige plaatsen (bijvoorbeeld op zee of op afgelegen plaatsen in Tasmani?) echt niets van ontvangst is.
  2. Auto’s met centrale vergrendeling (met afstandsbediening) kunnen van op afstand worden geopend via de gsm !!! Ik heb dit enkele jaren geleden zelf uitgetest en het werkt ! Het principe is zeer simpel: terwijl je naast de auto staat laat je je mobiel bellen door iemand die de afstandsbediening bij zich heeft. Je houdt je mobieltje op 30cm van de deur van het voertuig en als de persoon aan de andere kant van de lijn op de knop van de afstandsbediening drukt zullen de deuren openen ! Afstand zou geen probleem zijn, dus bij deze nodig ik jullie uit om dit te testen over grotere afstanden !
  3. Bepaalde toestellen van het merk “Nokia” zouden beschikken over een verborgen batterijreserve. Deze zou te activeren zijn via de toetscombinatie *3370#. Ik heb dit zelf nog niet kunnen uittesten, dus bij deze roep ik de hulp in van de Croesuslezers !!! Wie brengt hier duidelijkheid ?
  4. Elke mobiele telefoon heeft een uniek IMEI-nummer. Dit kan opgevraagd worden via de toetscombinatie *#06#. Hou dit nummer goed bij, want bij diefstal kan je je toestel aan de hand hiervan onbruikbaar laten maken !

Om af te sluiten hieronder nog een beeldfragment over de evolutie van de mobiele telefonie sinds 1985 …

Gepubliceerd: 26 juli 2010 in Wetenschap & Technologie.
Tags: , ,

Reacties

6 reacties.

Reactie door firmin klets - 26 juli 2010 om 16:08

Zeg Vincent : mag ik eens weten wat u precies bedoelt met “fossielen” ? 😉

Reactie door Geert Muylaert - 26 juli 2010 om 16:33

Er zitten ook een heleboel verborgen boodschappen in ?Word for Windows? !

Open Word en typ in hoofdletters
NYC
Q33NY
Selecteer de ganse tekst.

Verander de lettergrootte naar 72
Verander het lettertype naar Webdings
Verander het lettertype naar Wingdings

En kijk naar het resultaat ! (Q33NY is het nummer van het eerste vliegtuig dat is gecrashd op de Twin Towers)

Reactie door Vincent - 26 juli 2010 om 17:43

Firmin,
Daarmee verwijs ik (met alle respect) naar mensen die reeds een “gezegende leeftijd” bereikt hebben en weigeren een gsm aan te kopen of te gebruiken …

Reactie door Meneer de schoolmeester - 26 juli 2010 om 17:44

Zeg eens Firmin, was dat dan niet direct duidelijk ??? Jij bent zeker niet lang naar school geweest 😉 ?

Reactie door firmin klets - 26 juli 2010 om 23:51

In mijnen tijd moesten de meeste kinderen gaan werken op hun 14de ( soms nog jonger ). Dus ’n antwoordje over die fossielen zou me verplichten.

Reactie door firmin klets - 26 juli 2010 om 23:54

ps : Vincent – bedankt voor het antwoord. Ik kan er prima mee leven.
Hive a nice sleep – always 😉

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags