De duurste vaas aller tijden is een rouwkoop !

Door: Geert Muylaert

Kopen is ??n zaak, betalen een andere ….? Op 11 november omstreeks 18h00 werd er een Chinese vaas in een klein Londens veilinghuis afgeklopt voor een recordbedrag van 4.3 miljoen Britse Ponden. Daarmee is deze vaas dan ook momenteel de duurste aller tijden !

Ze was ooit de eigendom van een Chinese Keizer uit de Ming-dynasty, en daarom ook uitermate gegeerd. Zoals gebruikelijk werd er voor dergelijke stukken telefonische biedingen uitgebracht. Kwestie van geheimhouding te bewaren. In het vuur van de strijd werd het uiteindelijk een duel waarbij de emoties in de zaal hoog opliepen naarmate het bedrag alsmaar waanzinniger werd …

Beste Croesusvolgelingen, tot op heden heeft de anonieme koper nog altijd niet aan zijn verplichtingen voldaan om de rekening te betalen. De wettelijke betalingsperiode is reeds overschreden en deze vaas maakt nu het voorwerp uit van een rouwkoop. D.w.z. dat deze vaas opnieuw in de veiling zal worden gebracht. Indien dan het recordbedrag wordt overschreden kan de rouwkoper g??n aanspraak maken op de meerprijs, maar indien de vaas minder opbrengt zal hij het verschil wel moeten bijbetalen.

Wordt vervolgd …

Gepubliceerd: 9 april 2011 in Kunst & Antiek.

Reacties

3 reacties.

Reactie door Vincent - 9 april 2011 om 19:14

Ik veronderstel dat het veilinghuis w?l de identiteit van de bieder kent ?

Reactie door gerrit - 11 april 2011 om 12:16

Wat als die (anonieme)bieder in tussentijd is overleden?

Reactie door Geert Muylaert - 11 april 2011 om 18:05

De anonieme bieder is alleen anoniem voor het grote publiek. Zijn/haar naam is gekend bij het veilinghuis. Gekocht is gekocht ! Dus zelfs bij een overlijden moet er betaald worden. Als de erfgenamen niet akkoord zijn, moet er naar een oplossing gezocht worden … ROUWKOOP !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags