De ??n zijn dood is de ander zijn brood …

Door: Vincent

Als er iets is wat mensen tijdens crisisjaren minstens even massaal doen dan tijdens de “vette” jaren dan is het wel … sterven ! Kunnen beleggers enig voordeel halen uit dit lot dat tot nader order iedereen te wachten staat ? Ik denk het wel ! Wil u meer weten ? Sta mij dan toe een korte bedrijfsvoorstelling te geven …

Het bedrijf StoneMor Partners L.P., waarvan de aandelen genoteerd zijn op de Nasdaq onder ticker STON, is de tweede grootste eigenaar en beheerder van kerkhoven (begraafplaatsen) in de Verenigde Staten. Het bedrijf beheert 274 kerkhoven vespreid over 28 Amerikaanse Staten en Puerto Rico.

Hiernaast beheert STON ook 70 uitvaartcentra, waarvan er 26 gelegen zijn op de terreinen van de eigen kerkhoven.

Tot de aangeboden producten en diensten behoren: graven, doodskisten, crematies, begrafenissen, grafkelders, herdenkingsplechtigheden, … Ook uitvaartverzekeringen worden aangeboden door het bedrijf.

Het hoofdkwartier van van StoneMor bevindt zich in Levittown, Pennsylvania. In 2004, vijf jaar na de oprichting in 1999, ging het bedrijf naar de beurs.

Zoals duidelijk zichtbaar is in onderstaande grafiek, heeft ook dit aandeel tijdens de crisis van 2007-2008 enorme klappen gekregen, maar heeft het nadien wel snel de highs van v??r de crisis opnieuw bereikt ?n overtroffen.

Nieuws heet van de naald: vanaf 23 december zal dit aandeel niet langer noteren op de Nasdaq, maar wel op de NYSE (New York Stock Exchange).

Wat mij aan dit aandeel vooral interesseert is het dividend. Onderstaande grafiek toont aan dat dit alleszinds consequent in opmars is.

Het dividend (dat reeds sinds 2005 elk kwartaal wordt uitgekeerd) bedroeg over 2011 $2,33. Gerekend met de slotkoers van afgelopen vrijdag 16 december ($25,64) betekent dit dus een dividendrendement van 9,10% op jaarbasis !!!

Na bronheffing en roerende voorheffing blijft daar voor de Belgen 5,80% en voor de Nederlanders 6,56% van over (klik hier voor meer informatie over belasting op dividenden).

Beste Croesusvrienden: persoonlijk zou ik dit aandeel wel willen aankopen. Niet met de hoop op spectaculaire koerswinsten, maar wel om ’s nachts te kunnen rusten in vrede (ni?t in de figuurlijke betekenis) dankzij de gulle dividendenstroom …
Wat denken jullie ervan ?

Gepubliceerd: 18 december 2011 in Aandelen.
Tags:

Reacties

7 reacties.

Reactie door Vincent - 18 december 2011 om 16:53

De bedrijfsvorm is L.P. (Limited Partnership).
!!! DIT KAN EEN INTERESSANT EFFECT HEBBEN OP DE DIVIDENDBELASTING !!!
Ik kijk dit na en houd jullie zeker op de hoogte.

Reactie door Vincent - 19 december 2011 om 19:17

Geachte heer Mertens,

Hartelijk dank voor uw e-mail.

De bronheffing voor een limited partnership varieert van 0% tot 35%. Wij rekenen standaard steeds 35% aan wanneer wij een correctie krijgen van onze tussenpersoon dan vergoeden wij dit terug op de geldrekening. Voor StoneMor Partners L.P. werden in het verleden echter geen correcties ontvangen waardoor deze bronfheffing gelijk is aan 35%.

Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn.

Reactie door Vincent - 19 december 2011 om 19:20

Oops ! Ik hoopte op 0% ipv 15% bronheffing, maar het is dus 35% ipv 15% …

Dat is toch wat teveel van het goede (??), dus voorlopig koop ik niet.

Voor Amerikaanse of offshore beleggers blijft het wel een kooptip me dunkt.

Reactie door Frank Declerck - 20 december 2011 om 22:12

“Wij rekenen standaard steeds 35% aan wanneer wij een correctie krijgen van onze tussenpersoon dan vergoeden wij dit terug op de geldrekening”

m.a.w. als er niemand reageert, is de kans groot dat de broker het verschil in zijn zak steekt.
Inwoners van the UK kunnen het volledig bedrag terugvorderen. Zij kennen geen bronbelasting. De UK wordt stilaan het paradijs binnen Europa. De clash tss Europa en de Britten komt niet uit de hemel gevallen. Belasting is 1 zaak, wetteloosheid zoals in de city is een andere.

Reactie door anoniem - 28 december 2011 om 11:20

Waar haalt u het vandaan dat in de UK geen bronbelasting bestaat? Op dividenden van Engelse bedrijven wordt wel degelijk 10% bronbelasting ingehouden.

Reactie door Jurjen Koopmans - 17 oktober 2012 om 15:56

Mijn broker stopt (om bovenstaande reden) met het ondersteunen van limited partnerships. Die bronheffing wordt hen wat te ingewikkeld. Ik kan momenteel alleen sluitingstransacties doen in mijn LP-fondsen 🙁

Zijn er brokers die deze fondsen van mijn huidige bank / broker kunnen overnemen?

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags