De een zijn dood …

Door: Geert Muylaert

'Liz #5' van Andy Warhol. rr Nog voor ze goed en wel keurig naast Michael Jackson werd begraven, maakte een veilinghuis in New York wereldwijd dat een schilderij gemaakt door Andy Warhol met als titel “Liz 5” gaat geveild worden. De Hollywood diva Liz Tailor werd op het doek vereeuwigd in het jaar 1963.

  De gelukkige anonieme eigenaar van dit werk kon het destijds voor een prikje aankopen. Warhol maakte het schilderij in 1963. Taylor staat er glimlachend op in een strakke vormgeving en felle kleuren, die het typische handelsmerk? zijn voor Warhols werk. Taylor overleed afgelopen woensdag op 79-jarige leeftijd in Los Angeles. Ze zal vooral herinnerd worden wegens haar turbulent huwelijksleven – 8 maal getrouwd, wie doet beter ? – maar ook voor haar briljante filmrol als Cleopatra.

  Beste Croesusvolgelingen, dit “meesterwerk” moet minstens 30 miljoen dollar opbrengen (nog te vermeerderen met de veilingkosten). Heeft iemand onder jullie enig idee hoeveel kostbare tijd de “meester” aan dit kunstwerk heeft besteed ? Voor de liefhebbers : Phillips de Pury & Co aan Park Avenue in New York zal het schilderij op 12 mei veilen. Jullie bieden toch mee …

  Gepubliceerd: 27 maart 2011 in Varia.

  Geef uw reactie

  CFD TRADING
  +  INTERNET PRIVACY


  GRATIS PRODUCTEN


  Menu

  Recente artikels

  Recente reacties

  Zoeken

  Archief

  Tags