De formule “Clark Value” !

Door: Geert Muylaert

Misschien doet ze bij sommigen een belletje rinkelen, en dan bij anderen weer niet ? Nochtans is deze formule een z??r betrouwbaar hulpmiddel om de hoeveelheid beschikbare grondstoffen op aarde te berekenen. Dus ook met goud !

Volgens ?specialisten? zal goud ooit opgeraken. Dat is inderdaad zo ? want het is een grondstof. Dit zal niemand in het forum echter bij leven en welzijn meemaken, en onze kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen ?. ook niet. ?Er is simpelweg goud in overvloed, en op enorm veel plekken te vinden. Zelfs op plaatsen waar er nu nog amper of niet naar gezocht is, zoals in de zee of in lava.

Goud wordt ook telkens opnieuw gerecycleerd. Daardoor is het mogelijk om vrij exact te bepalen hoeveel goud er ooit al werd opgedolven. Dit zou met de natte vinger volgens sommigen 160.000 ton zijn. Voor alle duidelijkheid, dit cijfer stelt absoluut niets voor als de formule van ?Clark Value? hierop wordt losgelaten. Met dit speciaal waardemodel is het mogelijk om het gewicht aan chemische elementen in de aardkorst te meten in verhouding tot het volledige volume van de aardkorst !

De ?Clark Value” voor goud = 0,0045 gram/ton ! Wat wil dit zeggen ? Omgerekend wil dat zeggen dat een meter aardkorst (diepte) 266.000 ton goud bevat. In de loop van de geschiedenis zou er 160.000 ton goud gedolven zijn. Dit = amper 60 cm diep graven naar goud. Uiteraard zal je nooit overal goud vinden ! Maar als je deze diepte gaat uitdiepen naar 10 meter diepte ? is er nog maar 6 % van de beschikbare hoeveelheid goud op aarde gewonnen ? Goud is inderdaad zeldzaam ?

Beste Croesusvolgelingen, er is nog nooit zoveel goud gemijnd als de afgelopen jaren. Er worden steeds nieuwe plekken gevonden? ? Hoe lang gaat het feestje van ?die zeldzame grondstof? blijven voortduren ???

Gepubliceerd: 3 januari 2011 in Edelmetaal.

Reacties

2 reacties.

Reactie door J.Hommeles - 4 januari 2011 om 12:40

Ik vind dit nauwelijks belangrijk maar zolang als het feestje duurt vind ik het mooi meegenomen.

Reactie door Enzo Voorts - 4 januari 2011 om 12:47

Het goudfeestje duurt al duizenden jaren en zal nooit stoppen want het is pure magie.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags