De goudprijs is gestegen ! Hoera, zing het lof der zotheid …

Door: Geert Muylaert

http://www.conservation.ca.gov/cgs/information/PublishingImages/GoldNug01.jpg Een stijgende goudprijs is een weldaad voor werkgelegenheid. Zo heb je goudmijnen die opnieuw geopend werden omdat ze nu rendabel zijn ondanks de moeilijke omstandigheden. Verleden jaar werd in Chili een oude goudmijn opnieuw leven ingeblazen. Helaas, exact 17 dagen geleden is een mijnschacht ingestort.

Het goede nieuws is evenwel dat vandaag een teken van leven werd ontvangen van tientallen opgesloten mijnwerkers 750 meter onder de begane grond. Er kunnen via een smalle doorgang ook levensnoodzakelijke middelen (medicijnen, eten & drank) aangereikt worden.

Beste Croesusvolgelingen, het slechte nieuws is dat er een nieuwe mijngang moet geboord worden om de slaven van het goud te bevrijden uit hun uiterst penibele levensomstandigheden. Dit werk gaat minimaal 3 maanden duren ! Ondertussen tikt de klok voor de gekwetsten. Dit krijg je dan als toemaatje bij een stijgende goudprijs. Uiteraard zal dergelijke ramp slechts een voetnoot zijn voor de goudhuichelaars. Juichen jullie nog allemaal mee bij een stijgende goudprijs ? De Chilenen alvast niet … Ik duim ondertussen voor een veilige klimpartij richting zon, en een behouden thuiskomst van deze sukkelaars. Aan alle dwaze goudfanaten : ZING HET LOF DER ZOTHEID ?

Gepubliceerd: 23 augustus 2010 in Edelmetaal.

Reacties

14 reacties.

Reactie door Vincent - 23 augustus 2010 om 18:09

Ook het boren naar olie is niet zonder gevaren voor de arbeiders …

Reactie door Louise - 23 augustus 2010 om 18:09

Tja maar zo kan je over alles iets zeggen h?! Voor papiergeld moeten er bomen gekapt worden…..

Reactie door Vincent - 23 augustus 2010 om 18:11

Louise,
Amerikaanse dollarbiljetten zijn niet gemaakt van papier maar van katoen …

Reactie door Fr. Vrancke - 23 augustus 2010 om 18:12

En katoen groeit letterlijk aan de bomen

Reactie door Vincent - 23 augustus 2010 om 18:13

Volgens mij aan de katoenPLANT 🙂 !

Reactie door Bonny - 23 augustus 2010 om 18:17

Wie gaat er van die gevolgen van goudontginning nog wakker liggen als ons fiatgeld niets meer waard is…. Dan is het ieder voor zich…. Volgens mij is fysiek goud een goede investering voor economisch barre tijden…..

Reactie door Louise - 23 augustus 2010 om 18:20

Met de nadruk op fysiek en ongeregistreerd

Reactie door Vincent - 23 augustus 2010 om 18:21

Goud is zeker niet alleenzaligmakend, maar een zekere hoeveelheid fysiek goud achter de hand hebben kan zeker geen kwaad …

Reactie door J.Hommeles - 1 september 2010 om 13:44

Vandaag wat Kruegers verkocht met ’n winst van usd 600 per stuk. 😉

Reactie door Bram Pieper - 1 september 2010 om 14:51

Wat er ook zal gebeuren, deflatie, inflatie, hyperinflatie of wat dan ook : goud zal altijd z’n glans behouden en ’n perfect trading middel blijven. ( Ook zilver ; misschien zelfs nog beter ).

Reactie door Geert Muylaert - 1 september 2010 om 17:15

Varkensbuiken hebben ook hun waarde. Kun je tenminste opeten …

Reactie door Poliet Pek - 15 september 2010 om 12:04

Elk voordeel heeft z’n nadeel zou Cruijff zeggen. Beleggen is nog nooit zo gemakkelijk geweest als nu. Koop gewoon fysiek en ongeregistreerd edelmetaal en de eerstvolgende 5/10 jaar zit je gegarandeerd op rozen. Dus boekjes, praatjes, abonnementen enz. is ook niet meer nodig ; dat is het trouwens nooit geweest 😉

Reactie door J.Hommeles - 15 september 2010 om 12:28

Op ’n ander forum lees ik inmiddels ’n artikel over Prof. Roubini dat eigenlijk thuis hoort in het abc van de nonsens van Gerrit Komrij. Volgens deze charlatan zou je beter beleggen in de Yen, Usd en Swiss Franc ! Wat men vergeet erbij te schrijven is dat deze man dik wordt betaald door de financiele instellingen om deze onzin uit te kramen en persoonlijk ’n flinke voorraad goud schijnt te bezitten. Wat moet je met al dat geleuter ?

Reactie door Rinus Goochem - 15 september 2010 om 13:06

Tja Hommeles zo is het nu eenmaal. Al deze dikbetaalde experten, waarzeggers, goeroes enz. eten uit vele ruifjes all??n tot meerdere eer en glorie van de eigen portefeuille ! Het lot van de aandeelhouders is voor hun van totaal ondergeschikt belang. Toegegeven, je hoeft al die apekool niet te lezen natuurlijk maar die lui profiteren van de menselijke nieuwsgierigheid.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags