De griezelige, 77 jaar oude, beursontdekking van George Marechal

Door: Vincent

In het jaar 1933 (77 jaar geleden) publiceerde en patenteerde een zekere “George Marechal” een pronostiek voor de Dow Jones … Deze ging tot in het jaar 1950. Zoals jullie in bovenstaande grafiek kunnen zien, was deze voorspelling akelig correct ! De bovenste curve is de voorspelling van Marechal en de onderste curve is het werkelijke verloop van de Dow Jones …

Op basis van zelf ontwikkelde wiskundige methodes trachtte Marechal aan te tonen dat prijsfluctuaties zich gedragen volgens voorspelbare patronen.

Helaas, beste Croesuslezers, heeft het de Heer behaagd George Marechal op 90-jarige leeftijd tot zich te roepen … Het lijkt er op dat hij zijn geheim heeft meegenomen in zijn graf …

De vraag is nu natuurlijk: was deze voorspelling een “luck of a lifetime” die maar eens om de zoveel jaren per toeval voorkomt ? Of was George Marechal wel degelijk een geweldig beursgenie ?

E?n ding is zeker: er is op het internet z??r weinig te vinden over deze mysterieuze persoon ! Hoe zou dit komen ? Omdat zijn “folieke” niet de moeite waard is om over te spreken ? Of omdat degenen die zijn geheim kennen dit angstvallig stil willen houden voor eigen profijt ?

Tot op vandaag blijft het een groot mysterie … Misschien kunnen de Croesuslezers voor opheldering zorgen in dit “dossier” ???

Gepubliceerd: 10 mei 2010 in Beurs, Geschiedenis.
Tags: , , ,

Reacties

8 reacties.

Reactie door Jean-Marie - 10 mei 2010 om 22:11

Verdomme, waarom kon hij niet iets verder dan 1950 gegaan zijn ?!

Reactie door Peter Paulus Post - 10 mei 2010 om 22:12

Degenen die zijn advies in 1933 hebben opgevolgd zullen wel positief verrast geweest zijn …

Reactie door j. hommeles - 10 mei 2010 om 23:57

Blijkbaar was die man ’n professionele Astrotrader. Persoonlijk hecht ik absoluut g??n belang aan dat soort zaken maar, toegegeven, die grafiek is z??r nauwkeurig. De man heeft blijkbaar ook v??l boeken geschreven waarvan verschillende gratis verkrijgbaar op ’t internet. Ik houd eea wel op ’n lucky shot.

Reactie door Kevin - 25 mei 2010 om 22:38

Puur statistiek, ??n van de miljoen zotten die geluk heeft gehad. Voor hetzelfde geld vind ik ook een aandeel dat in het verleden altijd gestegen is als het regent in mijn tuin ! Heb ik dan een wondertuin ?

Reactie door Vincent - 25 mei 2010 om 22:40

Maar zijn er dan zoveel “zotten” die hun prognose laten patenteren ? George Marechal moet toch wel erg zeker geweest zijn van zijn stuk …

Reactie door Kevin - 25 mei 2010 om 22:45

geen idee, maar die zullen dan ongetwijfeld nog minder doorgedrongen zijn op het internet dan bvb een George Marechal 🙂

Reactie door Vincent - 25 mei 2010 om 22:46

Ik denk dat ik ook een voorspelling ga laten patenteren … Misschien word ik dan zoals mijn naamgenoot “Vincent Van Gogh” postuum wel wereldberoemd !!!

Reactie door Geert Muylaert - 26 mei 2010 om 16:43

Mijn “Nonkel Achille” heeft lag geleden ook een patent aangevraagd ! Dat is wel een dure grap voor wie het nu wil proberen …

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags